Log ind
BoligAgent for denne søgning
Du modtager en e-mail, når der kommer nye boliger - helt gratis!
kr.
Max.
Min.
Min.
-
Max.
  1. Hjem
  2. Ungdomsboliger til leje

Ungdomsboliger til leje

5.573 boliger fundet
5.573 boliger fundet
BoligAgent for denne søgning
Du modtager en e-mail, når der kommer nye boliger - helt gratis!
1 vær. lejlighed på 40 m²
Tørresø, Tørresøvej
3.500 DKK5 min. siden
3 vær. lejlighed på 86 m²
Karup J, Østergade
5.890 DKK8 timer siden
...
Side1af 310

Lignende annoncer i max. 6.001 kr

Find ledig ungdomsbolig til leje på BoligPortal

Er du netop kommet ind på drømmeuddannelsen og mangler et sted at bo? Så foreslår vi, at du kigger nærmere på denne side, hvor du finder et stort udvalg af ungdomsboliger i hele landet.

Ungdomsboliger henvender sig til dig, der er optaget på studie eller er under uddannelse. Derfor skal du i de fleste tilfælde være elev, lærling eller aktiv på en SU-berettiget uddannelse for at opfylde betingelserne for en ungdomsbolig.

Når du går på jagt efter din kommende ungdomsbolig, vil du ofte opleve, at denne boligtype også ofte kaldes for studiebolig eller kollegiebolig. De forskellige betegnelser bruges i dag i flæng, hvorfor de også flyder lidt sammen. Dog er en ungdomsbolig ofte en lille lejlighed, hvor du har dit eget tekøkken og badeværelse.

Få et større økonomisk råderum med en ungdomsbolig

Der er mange gode grunde til, at du bør overveje en ungdomsbolig, når du er studerende. En af grundene til den store efterspørgsel på ungdomsboliger, er den økonomiske frihed du får, da huslejen på disse boliger er i den lave ende. Dette skyldes naturligvis, at du som studerende skal have råd til at flytte hjemmefra. Derfor er huslejen også en hel del lavere end i almindelige lejeboliger , og ofte skal du også betale mindre i indskud.

Overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger en ungdomsbolig

Som nævnt, er der nogle ret specifikke retningslinjer og krav, for at du kan blive godkendt til en ungdomsbolig. Disse betingelser kan dog variere fra bolig til bolig, hvorfor du også bør sætte dig grundigt ind i de regler, der gør sig gældende for det enkelte lejemål.

Som udgangspunkt skal du i de fleste tilfælde være studieaktiv, hvilket betyder, at du skal opsige din ungdomsbolig og flytte, så snart du afslutter din uddannelse. Det samme gør sig gældende, hvis du vælger at stoppe din uddannelse og dermed ikke længere opfylder betingelserne. Her hos BoligPortal har du dog mulighed for at finde en ungdomsbolig, hvor der ikke er disse krav og du dermed kan blive boende så længe, du ønsker.

Forskellige typer af ungdomsboliger

Er du på udkig efter egen lejlighed, et kollegie eller roomiefællesskab? En ungdomsbolig kommer i mange forskellige afskygninger og findes både som værelser og lejligheder . Når du er på jagt efter en ungdomsbolig, bør du gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvordan du ønsker at bo. Nedenfor kan du blive klogere på tre af de konstellationer du kan vælge, når du er på udgik efter en ungdomsbolig:

Kollegieværelse
Hvis det betyder meget for dig at være social og ønsker at få nye bekendtskaber, vil et kollegieværelse være oplagt for dig. På et kollegie bor der oftest en masse unge studerende, der ligesom dig, nyder at være social. En af de fedeste ting ved at vælge et kollegie er, at der i højere grad værnes om fællesskabet, hvorfor der ofte vil blive stablet en lang række forskellige af arrangementer på benene.

Det er meget varierende, hvad der er inkluderet, når du vælger et kollegieværelse. I nogle tilfælde får du dit eget badeværelse, hvor du andre tilfælde skal dele med andre. Det samme gør sig gældende med køkkenet, hvor du i nogle tilfælde får dit eget te-køkken, mens andre har et fællesrum, hvor der både er tv-stue og køkken-alrum.

1 eller 2 værelses ungdomsbolig
Denne type ungdomsbolig minder i høj grad om en almindelig 1 eller 2 værelses lejlighed. Forskellen er dog, at huslejen er væsentlig lavere og at du skal være studerende for at opfylde betingelserne. Denne type ungdomsbolig er til dig, der ønsker at have dit eget sted og ikke ønsker at bo i et bofællesskab.

Udover en lavere husleje er der flere fordelagtige grunde til at vælge en 1 eller 2 værelses ungdomsbolig. Her kan du blandt andet nyde godt af at have dit eget badeværelse og køkken. Du kan også kigge på mulighederne for af finde en delevenlig lejlighed , hvor du kan flytte sammen med en ven eller kæreste.

Værelse hos roomie
Du kan også vælge, at finde et værelse hos en roomie . Her kan du blive en del af et fedt bofællesskab, hvor I er flere ligesindede under samme tag. Denne boligkonstellation henvender sig til dig, der gerne vil bo sammen med andre, men finder tanken om et kollegie en smule overvældende. Her kan du vælge hvorvidt du ønsker én eller flere roomies. Du kan også enkelt spare penge på huslejen, når I bor flere i én stor ungdomsbolig. Derfor henvender denne boligform sig især til den studerende.

Find hurtigt din kommende ungdomsbolig hos BoligPortal

Det kan ofte være udfordrende at få fat i en ungdomsbolig, da der er stor rift om denne type af bolig. Herunder har vi samlet nogle gode råd til hvordan du alligevel hurtigt og nemt kan få fat i en ungdomsbolig:

Tre gode råd til at finde en ledig ungdomsbolig

Vær fleksibel ift. beliggenhed
For mange har beliggenheden en rigtig stor betydning. Men det vigtigste mål for dig må være at få tag over hovedet, inden du starter på dit studie. Det er heller ingen hemmelighed, at du får mere for pengene, hvis du bosætter dig udenfor centrum.

Skriv dig op i god tid
Det er også en god idé, at skrive dig op på venteliste til ungdomsboliger i de byer, hvor du ønsker at studere. Sandsynligheden for at få fat i en af disse boliger er langt større, hvis du skriver dig op i god tid.

Vær tålmodig og realistisk
Måske er det ikke din drøm at skulle bo uden for byen på et lille værelse. De fleste boligsøgende må gå på kompromis med en eller flere ønsker. Her kan de være en fordel, hvis du accepterer, at din første bolig blot er midlertidig, og at det derefter er nemmere at søge andre ungdomsboliger.

Præcisér din søgning med filtreringsmulighederne

Hvis du har nogle specifikke krav eller ønsker til din ungdomsbolig, kan du dog med fordel benytte dig af filtreringen i venstre side. Her kan du indtaste de vigtigste kriterier, hvorefter du vil få vist de boliger, der er relevante for dig. Overvej hvad du prioriterer højest, og husk på, at der er mange om budet.

Opret en gratis BoligAgent

Det er en god idé at aktivere en BoligAgent . Start evt. med at udfylde filtreringen i venstre side, og klik herefter i den orange boks ovenfor. Når du har aktiveret agenten, sender vi dig en mail, når nye ungdomsboliger bliver slået op på siden, som matcher dine kriterier. På den måde kan du hele tiden holde dig opdateret og se nye attraktive ungdomsboliger.

Har du overvejet andre boligtyper end en ungdomsbolig?

Hvis du er studerende, er det en god idé at søge efter en ungdomsbolig. Men som nævnt er der stor efterspørgsel på ungdomsboligerne, hvorfor vi også anbefaler, at du kigger i andre retninger. Vi har hos BoligPortal Danmarks største udvalg af lejeboliger , hvor du kan gå på opdagelse blandt de forskellige boligtyper; lejligheder , værelser , huse og rækkehuse til leje .

Held og lykke med at finde en ungdomsbolig

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, kan du altid kontakte vores kundeservice. Vores mål er nemlig det samme som dit: At du finder den rette ungdomsbolig så hurtigt som muligt! Derfor sidder vi også klar til at tage telefonen eller svare dig på mail eller chat, og hjælpe dig i den rigtige retning. Vi vil i hvert fald ønske dig held og lykke i jagten på din kommende ungdomsbolig.

HENT APP
Google Play
BOLIGPORTALOm BoligPortalBlog PressePersondatapolitikCookiesWhistleblowerordningJobsBoligmanagerData Insights
HJÆLPUdlej værelseIndflytningsrapportFraflytningsrapportFremlejekontraktFremlej lejeboligKundeserviceVilkår
SOCIALE MEDIER
HENT APP
Google Play