Udbud og efterspørgsel på lejeboliger i storbyerne

Læsetid: 2 minutter

Boligbehovene ændrer sig hele tiden gennem livet. Der er mange faktorer, der spiller ind når boligsøgende er på jagt efter den helt rigtige bolig. Nyere undersøgelse fortaget af BoligPortal giver indblik i nogle af de væsentlige parametre som spiller en stor rolle i forbindelse med boligsøgningen i storbyerne København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Hvad er det egentlig boligsøgende efterspørger, når de leder efter bolig? Hvilke type lejeboliger foretrækker boligsøgende? Hvor mange værelser skal der være? Hvilke faciliteter foretrækker boligsøgende og hvad må den maksimale husleje være på? Det er nogle af de spørgsmål som BoligPortal giver dig svar på. BoligPortal har samlet fire forskellige infografikker, som giver indblik i ovenstående parametre. Klik løs på grafikkerne, og finde frem til forholdende i de fire storbyer 🙂

For de fire storbyer er det lejligheder der er er populære blandt boligsøgende. Infografikken viser samtidig, at rækkehuse også ligger i den høje ende af skalaen.

Hos mange boligsøgende er det at foretrække at bo i to- eller treværelses lejligheder. Et typisk mønster er, at når man flytter hjemmefra og skal studere så kan mange nøjes med mindre plads. Når man bliver omkring de 30 år og begynder at etablere familie rykker man over i en bolig med mere plads i form af flere værelser.

Når det kommer til lejeboligers faciliteter foretrækker størstedelen af boligsøgende altan og sætter tilmed pris på lave energiomkostninger (vand, varme og el). Ligeledes ses det også, at optimal udnyttelse af boligens m2 også vægtes hos boligsøgende. Klik på grafikken og se procentfordelingen i de fire storbyer.

Er du nysgerrig på, hvor meget boligsøgende max vil give i husleje? Så klik på grafikken, og se den maksimale huslejepris for lejeboliger eksklusiv forbrug per måned i de fire storbyer.

På BoligPortal håber vi, at det har været med til at give et indblik i nogle af de ting som boligsøgende lægger vægt på, når de søger lejeboliger. Kunne du tænke dig at deltage i kommende netværksarrangementer? Hold dig opdateret om kommende netværksarrangementer. Temaet for næste netværksmøde er lejekontrakt med fokus på §10 og §11 samt den ny lejelov. Vi håber du har lyst til at deltage 🙂