Studiestart, SU og studiejob

Læsetid: 2 minutter

Ikke nok med at skulle starte på et nyt studie, finde den rigtige lejlighed/et sted af bo, betale for forsikringer og huske at handle ind, ja så kræver SU-tilværelsen oftest også et studiejob, så man også får råd til lidt af det sjove.

Mange af os ved godt, at SU’en ikke altid er nok, hvis man gerne lige vil spise lidt godt, komme en tur i biografen eller lige købe de der nye sneaks. Derfor er der også mange, som er hoppet med på studiejob-vognen.

Studiejobbet er nemlig for mange lig med at have råd til lidt mere af alt det sjove. Men du sidder måske og tænker: et studiejob, ja det lyder da som en super god idé, men hvordan i al verden får jeg et?

Det vil #Boligportal gerne hjælpe dig med. Din største mulighed for at lande et studiejob er at lave en god ansøgning. Så her får du ti gode råd til, hvordan du skriver en vinder jobansøgning.

jobansøgning

10 gode råd til jobansøgningen:

  1. Research betaler sig. Inden du starter din ansøgning, er det en god idé at læse om virksomheden, hvad den står for og hermed få en forståelse af arbejdspladsen
  2. Find på en fængende og sigende overskrift
  3. De vigtigste informationer skal øverst. De fleste rekrutteringsansvarlige bruger omkring 4-7 sekunder på at læse jobansøgningen
  4. Gå lige på og hårdt og start i din indledning med at forklare hvorfor det netop er dig, som er den perfekte kandidat til jobbet og hvad du kan bidrage med.
  5. Undgå flosklerne – vær nytænkende og personlig
  6. Begrund dine udtalelser, der er ikke nok at sige ”jobbet lyder spændende” nej, du bliver nød til at skrive ”jobbet lyder spændende, fordi….”
  7. Hold din ansøgning på maksimum en side
  8. Få orden i CV’et – det er ofte det, som de fleste virksomheder bruger mest tid på
  9. Det er altid en god idé at sætte sin ansøgning og CV kreativt op, så de er sjovere at læse
  10. Inden du sender din ansøgning afsted, er det en god idé at få en til at læse den igennem og tjekke for grammatiske fejl.

Hvis du følger de ovenstående 10 råd til din kommende jobansøgning, er du godt på vej til at lave en killer ansøgning, som kan lande dig jobsamtalen Held og lykke! 🙂