Studiebolig og studiejob

Læsetid: 2 minutter

Studiebolig? Studiejob? Der kan være mange nye ting, man skal have styr på, når man starter på nyt studie. Er du én af de mange studerende, som starter på nyt studie? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kommer godt i gang med at finde en studiebolig, og hvad du kan gøre for at få råd til at betale huslejen.

Studiebolig?

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvordan man griber boligjagten an. Der er mange overvejelser du skal gøre dig, når du skal finde en studiebolig. Hvor meget har du råd til at slippe i husleje? Hvor skal du bo? Hvor længe skal du bo der? Og meget mere. Det er vigtigt at huske på, at din første studiebolig ikke nødvendigvis er den, du bor i gennem hele din studietid. En fornuftig tilgang til jagten på studieboligen er at være åben for, at den bolig du finder, kan være en midlertidig base. Har du svært ved at finde en bolig, så kan fremleje være løsningen for dig. Måske tænker du, at det er for sent nu. Men det er det ikke, du kan stadig nå det endnu 🙂

Studiejob?

For de fleste studerende er huslejen ofte den største post. Mange bliver overrasket over, hvor dyrt det er at flytte hjemmefra for første gang. Specielt hvis du flytter til storbyerne.

Èn af de måder du kan øge dit rådighedsbeløb på, er ved at undersøge mulighederne for at få et studiejob. De fleste foretrækker et studierelevant job, men ofte skal man have gennemført et par semestre på studiet. Og det kan også være lidt svære at skaffe sig et studierelevant job. Vær åben og fleksibel, når du skal have et job ved siden af studiet. (Der er ikke råd til at være en kræsenpind, hvis du virkelig har brug for en ekstra indtægt). Det handler om at få ekstra penge på kontoen, og det er der rig mulighed for, hvis du er åben for de mange muligheder. Var det noget med et tjenerjob, rengøringsjob, butiksarbejde? Måske kunne du tænke dig at være telefonsælger eller omdeler?

Foren dit studie med et studiejob

Kunne du godt tænke dig et fleksibelt job, hvor du har mulighed for at prioritere studierne i eksamensperioderne? Som reklame- og avisomdeler får du den frihed og fleksibilitet, som du har brug for som studerende. Du slipper for transporttid til og fra arbejde, da du får leveret det, der skal omdeles på din bopæl. Der er gode grunde til at blive omdeler:

✔ Du får et frit og selvstændigt studenterjob

✔ Du arbejder tæt på din bopæl

✔Du får frisk luft og god motion