Sikker boligsøgning – Pas på dig selv, når du søger bolig

Læsetid: 2 minutter

Boligsøgning er hårdt arbejde for dig, der leder efter et sted at bo: Der skal kontaktes mange udlejere, hver enkelt ansøgning skal være god og unik, og du skal kunne leve med måske at få et afslag af og til. Men hvad med svindlere, hvordan undgår du dem som boligsøgende?

På BoligPortal er vi opmærksomme på, at der er svindlere derude. Derfor godkender vi alle udlejerannoncer manuelt, inden du som boligsøgende kan kontakte dem. På den måde prøver vi at beskytte dig som boligsøgende.

I dag fortæller vi lidt om svindel på boligmarkedet. Svindlen er en realitet, som vi desværre ikke kan komme udenom. Til gengæld kan vi klæde dig godt på, så du kan spotte svindel og undgå at blive snydt.

Boligsvindel foregår ofte ved, at udenlandske bagmænd – nogle gange i form af et netværk – via phishing eller falske annoncer lokker boligsøgende til at overføre penge for et lejemål, de aldrig får at se.

Ved bedrag viser gerningsmanden gerne en bolig frem – men han har ikke tænkt sig at leje den ud. Han tager imod depositum, ofte fra flere interesserede lejere, og pludselig er der så ikke noget lejemål at få, og “udlejeren” kan man heller ikke få fat i. Disse gerningsmænd kan være både danskere og udlændinge.

Sådan undgår du at blive snydt

Følg altid din mavefornemmelse – hvis den siger dig, at der er noget galt, så er der nok noget om snakken. Er du i tvivl om en udlejer du har fundet på BoligPortal, så kontakt endelig kundeservice og hør, om udlejeren er reel. Derudover:

  • Betal aldrig depositum for en bolig du ikke har set.
  • Betal ALDRIG penge under bordet eller med Western Union, Transpact eller lignende. Brug ALTID banken.
  • Tjek, hvem der ejer boligen på Boligejer.dk. Hvis det ikke er den samme som udlejer, så bed om en underskrevet erklæring fra ejeren om, at udlejeren har tilladelse til at udleje til dig.
  • Vær på vagt, hvis annoncen er på dansk, men udlejer skriver til dig på engelsk

Du kan læse mere om boligsøgning her.