Udlejer: Få overblik over skatteforhold

Læsetid: 2 minutter

Undgå at betale for meget i skat

Er der ændringer i din lejeindtægter eller renoveringsudgifter? Så er det vigtigt, at du husker at indberette disse ændringer i din forskudsopgørelse, så du undgår at betale restskat. Det er her du skal komme med et udkast til det samlede resultat på din årsopgørelse i forhold til lejeindtægt. Du skal gemme dit regnskab i fem år, i tilfælde af at skat beder om oplysninger. Du kan læse mere om forskudsopgørelse her.

Vælg den rette skatteordning

Hvis du udlejer din bolig en del af året, eller hvis du udlejer et eller flere værelser skal du forskudsregistere dine lejeindtægter. Vær opmærksom på at du får et fradrag på 24.000 kr. Du kan læse mere om skatteordning her. 

Udlejer du en bolig, som du ikke selv bor i, i en periode på mindst 12 måneder, skal du lave et regnskab og udfylde en udvidet selvangivelse. Du kan udfylde selvangivelsen her. 

Har du ikke selv aktivt valgt, hvordan din lejeindtægter beskattes, så har skat automatisk valgt for dig. Skat bruger automatisk personskatteloven, hvor du betaler skat efter de almindelige regler. Uanset om du aktivt har valgt eller ikke har valgt, hvordan dine lejeindtægter beskattes, så er det værd at undersøge dine muligheder. Måske vil det give mening for dig at beskatte din lejeindtægter efter virksomhedsordningen? Det kan være en god idé at undersøg de forskellige skatteordninger, for at finde ud hvilken skatteordning der passer dig bedst.

Inden du byder det nye år velkommen, kan det også være en god idé at undersøge, om du har husket at benytte alle fradrag. Hvis du for eksempel har fået malet din bolig, kan du benytte dig af håndværkerfradraget. Du kan læse mere om, hvilke ydelser du med håndværkerfradraget kan trække fra i skat her.