Sådan finder du din første studiebolig

Læsetid: 3 minutter

Er du på udkig efter en studiebolig i forbindelse med studiestart? Så er du landet det helt rigtige sted. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvordan man griber boligjagten an. Vi hjælper dig godt på vej. 

Kom godt i gang med boligjagten

Hvad enten du skal bo i København, Aarhus, Odense, Aalborg eller en helt femte by, er det vigtigt, at du gør dig en række overvejelser i forbindelse med jagten på dine nye studiebolig.

Det kan være en god idé at lave en boligplan. På den måde bliver det lettere for dig at finde ud af, hvilken studiebolig du skal gå efter.

  • Husleje: Hvor meget har du råd til at slippe i husleje hver måned?
  • Beliggenhed: Hvor skal du bo?
  • Boligtype: Skal du bo på et værelse eller i en større lejlighed?
  • Lejeperiode: Hvor længe skal du bo der?

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig. Det kan godt være, du har en idé om, hvordan din dømmebolig skal være. Vi drømmer alle om at bo i en lækker, billig lejlighed inde midt i byen. Vær realistisk når du søger bolig. Overvej, hvad der er nice to have, og hvad der er need to have. Er det livsnødvendigt med en altan og opvaskemaskine? Jo mere fleksibel du er, jo bedre er dine odds for at finde en studiebolig. Læs mere om, hvordan du nemmere får fingrene i en studiebolig.

Det er vigtigt at huske på, at din første lejlighed ikke nødvendigvis er den, du bor i gennem hele din studietid. En fornuftig tilgang til boligsøgning er at være åben for, at den bolig du finder, kan være en midlertidig base. For eksempel kan du starte med fremleje, hvis du har svært ved at finde en bolig. Herefter kan du søge en mere permanent bolig.

Kom først med boligagenten 

Vi har gjort boligsøgningen nemt for dig. Du kan nemlig lave en gratis BoligAgent og vil straks modtage en e-mail, når der kommer boliger, som matcher din søgning. Er du for eksempel på arbejde, til festival eller bare ude at nyde det gode vejr, så kan stadig holde dig opdateret på lejeboligmarkedet. Boligagenten fungerer som din personlige assistent, der spejder efter nye ledige boliger, når du ikke selv har tid til at være online.

Se muligheder frem for begrænsninger

For at skille dig ud fra mængden af boligsøgende, som også er på jagt efter en studiebolig, kan det være en god idé at være kreativ i din tilgang til at finde et nyt sted at bo. Husk at sætte dig i udlejerens sted. Udlejere modtager dagligt mange henvendelser, og derfor er det vigtigt, at du er omhyggelig, når du kontakter udlejere af lejemål, som du er interesseret i. Forestil dig boligsøgningen som en jobsøgning. Ligesom i jobjagten er resultatet afhængig af den indsats, du lægger for dagen. Jo flere gode ansøgninger du sender, jo større er sandsynligheden for, at du får en bolig. Du kan søge værelser, delevenlige lejligheder, kollegier, almene- og private boliger. Mulighederne er mange. Det kan være en god idé at undersøge alle muligheder og tilpasse kriterierne dertil. Brug dit netværk og de sociale medier til at sprede budskabet, når du søger bolig.

Sikker boligsøgning

Står du uden tag over hovedet op til studiestart, kan du måske fristes til at slække lidt på dine krav og ignorere din mavefornemmelse. En god tommelfingerregel er altid at være kritisk. Henvendelser fra engelsktalende udlejere, absurd billige huslejer eller betaling af depositum/indskud uden at have set lejligheden først er generelt en rigtig dårlig ide. Boligsvindel på nettet kan have mange former, og det sker både på sociale medier og på udlejningssider. Der er en række forholdsregler, som er værd at havde i baghovedet, når du søger bolig. Læs mere om sikkerboligsøgning her.

Start din boligsøgning i dag

Nu har vi været igennem de vigtigste ting, som du skal være forberedt på. Nu handler det bare om at få søgt en masse boliger. På BoligPortal giver vi dig overblik over alle ledige lejeboliger i hele Danmark. Det er en oplagt mulighed for dig at finde din første studiebolig. På BoligPortal kan du filtrere ud fra område, boligtype, husleje, størrelse, værelser, lejeperiode og meget mere.