Sådan fandt vi drømmeboligen

Læsetid: 4 minutter

Mød det jyske kærestepar, Christian og Anne, som fandt drømmeboligen i København. Mens de færdiggjorde deres studier i Aarhus brugte de BoligPortal til at finde deres bolig i København. De oplevede, at der var rift om de atraktive boliger. Det var ikke nemt, men det lykkedes dem at finde drømmeboligen 🙂

drømmebolig Hvordan har I fundet jeres drømmebolig?

Anne: Vi var lidt langsomme til at komme ud af starthullerne. Vi fik oprettet os som bruger på BoligPortal, og gik faktisk all-in på BoligPortal. Vi ved godt, at nogle er heldige med at finde boliger gennem deres netværk, men så proaktive er vi heller ikke på Facebook, og hvad der ellers er på de sociale paltforme. Så vi holdte meget øje på BoligPortal, og vi slog til ligeså snart der var nogle interessante boliger.

Christian: Det er lidt et fuldtidsjob at søge bolig. Især når man går all-in. Det er en god idé at tjekke hele tiden, hvis man ikke vil gå glip af de attraktive boliger. Det fandt vi hurtigt ud af. Særligt når udlejere bruger funktionen ”åbent-hus”. Der bliver jo hurtigt lukket for tilmeldinger, fordi der er rift om at komme til betragtning til boligerne.

Anne: Vi har også aftalt indbyrdes, at vi ikke behøver at snakke sammen først, når der kommer en bolig ind, som kunne være noget for os. Vi valgte hver især at sende en henvendelse direkte til udlejer, hvis der dukkede interessante boliger op på BoligPortal. Vi brugte appen i høj grad, og var glade for at bruge den funktion, hvor man kan sende en standard-besked til udlejer med det samme.

Hvad fokuserede I på i jeres ansøgning?

Anne: Vi skrev kort om os selv og, hvorfor vi gerne ville have lejligheden. Vi lagde meget vægt på at vi var nyuddannede, og at vi begge havde fået job. Vi gjorde også opmærksom på, at vi er et par og har boet sammen i mange år, det viser også at vi er stabile. Vi har boet sammen i fem år inden, og det tror jeg også har noget at sige. Vi nævnte faktisk også at vi er jyske og at vi er familie-mennesker, hvorfor det også betyder noget for os, at der er plads til at få besøg af familien. Man kan selvfølgelig ikke vide hvad udlejer sætter pris på eller vægter.

Christian: Vi forsøgte i hvert fald at give et indtryk af hvem vi er som personer. At vi er nogle fornuftige mennesker, men selvfølgelig skrev vi heller ikke, at vi aldrig holder fester. Det kan også blive en masse klicher. Man ved jo et eller andet sted godt, hvad udlejere gerne vil høre. Vi lagde også vægt på, at vi kunne se os selv bo i lejligheden i mange år.

Hvilke søgekriterier kan I nævne i forbindelse med jeres boligjagt?

Anne: Først og fremmest har vi ønsket os en 3-værelses lejlighed med minimum 60 kvadratmeter. Da vi søgte på BoligPortals hjemmeside satte vi huslejen til max 12.000 kroner og søgte ubegrænset leje.

Christian: I starten søgte vi bredt geografisk. Men så blev vi lidt kræsne med tiden. Vi søgte blandt andet bolig på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Valby. Vi begyndte at søge bolig i slutningen af april måned. Da vi fik boligen gik det pludselig stærkt. Vi skrev under på kontrakten d. 1.juli og flyttede ind i august måned.

drømmebolig Hvordan brugte i appen?

Anne: Jeg foretrak at bruge computeren. Men hvis jeg var på arbejde eller sad i toget om morgenen, så brugte jeg appen. Det gav en del frihed at bruge appen, fordi man ikke var tvunget til at sidde klistret ved computerskærmen. Vi var lidt bange for at gå glip af nogle fede boliger, så vi bruge appen en del.

Hvordan var fremvisningen?

Til denne lejlighed, som vi sidder i nu var vi seks par, som var inviteret til fremvisning. Udlejeren lagde ikke op til nogen decideret samtale, men vi havde udfyldt et spørgeskema på forhånd. Vi var heldige at vi var de sidste som smuttede til fremvisningen, hvortil vi havde mulighed for at snakke kort med udlejer.

drømmebolig Hvad gjorde I for at skille jer ud af mængden?

Anne: Vi prøvede på at lade vær med at være påtrængende, men alligevel at få en chance for at snakke med udlejer. Vi sørgede for at stille nogle spørgsmål, for at vise vores interesse. Det er vigtigt at være høflig og have kontakt med udlejer.

3 gode råd til par, der søger bolig:

  • Det er vigtigt at vise, hvem man er bag det man skriver/bag den samtale man har med udlejer. Det kan være en god idé at undgå klicher.
  • Læg vægt på hvad du laver til dagligt, og knyt gerne nogle ord til, hvorfor du søger lejligheden.
  • Det kan være en god idé at vise stabilitet i forhold til ens fremtidsudsigter
  • Man kan ikke bare forvente at få en lejlighed med det samme. Man skal forvente at bruge tid og energi på at søge bolig.