Nye regler om udlejningsdage hos private udlejere

Læsetid: 2 minutter

Der bliver nu sat loft over antallet af dage, danskerne må udleje deres private helårsbolig gennem deleøkonomiske udlejningsplatforme. På BoligPortal er der ikke begrænsinger på udlejningsdagene. 

Rigtig mange danskere benytter sig af deleøkonomi for at få budgettet til at løbe rundt. Især boligen er populær at dele for at få en ekstra indtjening, og derfor kommer det formegentlig til at ramme mange danskere på pengepungen, at brugere af deleøkonomiske udlejningsplatforme højest må udleje deres bolig 70 dage om året, såfremt tjenesten lever op til en række andre krav – ellers indskærpes det til blot 30 dage om året.

Udlej din bolig 365 dage om året på BoligPortal

Regler for udlejning på deleøkonimiske udlejningspltaforme er blevet strammere. På BoligPortal kan du gratis udleje din bolig eller dit værelse uden at nogen holder øje med, om du udlejer mere end 70 dage om året. Så længe lejeperioden er på mindst 30 dage, så er brugere af BoligPortal ikke pålagt nogen restriktioner om lejeperiode.

BoligPortal arbejder målrettet på at udbyde så mange lejeboliger som muligt til landets mange boligsøgende, og derfor skal det heller ikke koste dig en krone at oprette en annonce for din lejebolig.

Boligsøgende til enhver lejebolig

BoligPortal er Danmarks største formidler af lejeboliger, og her leder over 365.000 boligsøgende hver måned efter både midlertidige og permanente hjem. Hvad enten du ønsker at udleje et værelse eller hele din bolig, om det er i kortere eller længere tid, så er der også en lejer til din bolig.

I gennemsnit bliver boliger på BoligPortal set 910 gange og 53 procent af alle udlejere får den første henvendelse fra en boligsøgende inden for de første 24 timer.

Skatteregler ved udlejning af boliger

[bs_collapse id=”collapse_b17c-3cca”]
[bs_citem title=”Læs mere om skatteregler ved boligudlejning her” id=”citem_d02e-286d” parent=”collapse_b17c-3cca”]

  • Skatteregler for ejerbolig, der delvist udlejes

Har du en ejerbolig, som du periodevis udlejer, eller udlejer du en del af din egen bolig, skal din lejeindtægt indberettes til Skat. Lejeindtægten omfatter både den husleje der opkræves, samt betaling af forbrug til el, varme, telefon og lignende. Du har samtidig mulighed for at vælge én af to fradragsmuligheder: Bundfradrag eller regnskabsmæssig fradrag. Læs mere her.

  • Skatteregler for lejebolig der fremlejes, eller hvor værelser udlejes i lejers bolig

Hvis du som lejer fremlejer din bolig, eller du udlejer dele af den, er din lejeindtægt skattepligtig. Du har dog et bundfradrag svarende til to tredjedele af din årlige husleje, inklusiv a conto, varme og boligstøtte. Du skal således betale skat af den del af lejeindtægten, der eventuelt overstiger dit bundfradrag, inklusiv fremlejers indbetaling til varme, el osv.
Ved længere fremleje af hele lejeboligen, er det almindelig praksis, at fremlejer afregner husleje direkte med din udlejer. Læs mere her.


[/bs_citem]
[/bs_collapse]