Boligsøgning: Isabella og Kristian fandt deres nye lejlighed på en uge

Læsetid: 7 minutter

Læs med her, hvis du kunne bruge et par gode råd til en succesfuld boligsøgning. For et par uger siden satte vi nemlig parret Isabella og Kristian i stævne for at høre lidt om, hvordan de greb deres boligsøgning i Aarhus an. Parret fandt deres bolig på en uge og blev derudover inviteret til fremvisning på 7 ud af de 10 boliger, de søgte. Det må da siges at være en succes. Foruden at dele små glimt fra deres nye lejlighed og flytning har de heldigvis også været søde at dele ud af deres allerbedste tips i interviewet, og jeg lover dig – det er gode tips!

Inden vi går i gang med interviewet, synes jeg lige, vi skal have styr på, hvem Isabella og Kristian er.

23023737_10156938302222818_344165533_nKig til plankegulve, høje paneler og stuk. Det var blandt andet det som parret forelskede sig i, da de var til fremvisning på lejligheden.

Hvem er Isabella og Kristian?

Isabella og Kristian er bosiddende i Aarhus, nygifte og henholdsvis 26 og 29 år gamle. Kristian er for nyligt blevet færdig med sin kandidat på Aarhus Universitet og er nu på udkig efter et job i aarhusområdet. Foruden jobsøgningen bruger han også en stor del af sin tid på frivilligt arbejde for Røde Kors og på borgmesterens kontor i forbindelse med hans valgkampagne. Isabella er indkøbselev hos JYSK Nordic og sidder i den afdeling der har med sengelinned og bad at gøre. Inden kalenderen siger 2018, er hun også færdiguddannet. Foruden jobbet hos JYSK driver Isabella også bloggen isabellaskou, hvor hun skriver om alt fra bryllup og livet i Aarhus til indretning af parrets nye lejlighed og mode.

Lad os komme i gang med interviewet.

22901649_10156938301337818_82946245_nIsabella og Kristian overtog deres nye lejlighed, mens de var på bryllupsrejse. De sørgede derfor for at pakke deres gamle lejlighed ned, inden de tog afsted, så de kunne flytte med det samme, de kom hjem. 

Først og fremmest – stort tillykke med jeres nye lejlighed. Vil I ikke starte med at fortælle lidt om den lejlighed, I skal flytte ind i?

I 2013 tog vi begge til Brasilien i et halv år, og derfor manglede vi en lejlighed, da vi kom hjem. Heldigvis fik vi tilbudt en ungdomsbolig på Frederiksbjerg, som vi har boet i de sidste fire år. Nu da vi begge snart er færdiguddannede, ville vi til december stå uden bolig, hvis vi ikke begyndte at se os om efter noget andet. Vi ville rigtig gerne blive i frederiksbjergområdet, da det er her, vi har dannet rede, og derudover også benytter os meget af de kulturelle tilbud så som biografer, restauranter/caféer og bylivet der eksisterer lige udenfor døren. Vi vidste godt, at det ville være dyrt at blive i området, og at der er mange om buddet netop her, men vi var faktisk så heldige at få tilbudt en lejlighed på Montanagade igennem BoligPortal en uge efter, vi begyndte at søge. Den lå 400 meter væk fra, hvor vi bor lige nu. Det er en treværelses herskabslejlighed på 70 kvadratmeter med nyt køkken og bad. Lige så snart vi kom ind, blev vi fuldstændig forelskede i de karakteristika som er i sådan en lejlighed. Plankegulvene, panelerne og de skønne stuk som er i hvert rum. Lejligheden har en dobbelt stue med franske døre og et ekstra værelse, og så er den på 1. sal, hvilket vi også var interesserede i. Det at vi har fundet en lejlighed som er en gade væk fra, hvor vi bor lige nu, betyder at vi kan benytte os af de samme busser, indkøbsmuligheder og fitnesscenter. Det gør tingene meget lettere, og det er noget, vi har været meget glade for.

23140430_10156938301332818_1649920084_nTil fremvisninger sørgede Isabella og Kristian for at spørge ind til alt fra Internet til trappevask. Det gjorde de for at vise engagement, og at de var seriøse med deres ansøgning. 

Vil I fortælle mig lidt om, hvordan I har grebet jeres boligsøgning an?

Det var vigtig for os begge, at vores ansøgning blev personlig og bar præg af, at vi er et stabilt par som søgte noget mere permanent, hvor vi kunne skabe vores nye liv som nygifte sammen. Vi var heldige at få tilbudt 7 fremvisninger ud af de 10 lejligheder, vi søgte, hvilket var utroligt overvældende, da vi er klar over hvor svært det generelt er med boligsøgningen.

Vi havde sat det op, så vi fik mails fra BoligPortal, når der blev lagt en bolig op som matchede vores søgning. Vores ønskepris for vores potentielle lejlighed var omkring 8000 kroner, men da vi ved at mange boliger kan have lidt skæve priser, havde vi valgt at sætte vores max pris til 9000 kroner, så vi var sikre på ikke at misse drømmeboligen på grund af 100 kroners difference. Denne pris sender muligvis også et fint indtryk til den potentielle udlejer om, at vi rent faktisk har råd til at bo i lejligheden uden at sidde for stramt, hvilket måske også kan have været en faktor i forhold til vores udvælgelse. Derudover skrev vi i vores personlige ansøgning, at vi havde boet i vores nuværende lejlighed i 4 år. Vi kunne mærke, at udlejerne også godt kunne lide det. Når vi var ude for at se på en lejlighed, sørgede vi også for at spørge en masse ind til alt fra Internet til trappevask. Det gjorde vi for at vise vores engagement, og at vi var seriøse med vores ansøgning. Vi var derudover fleksible overfor udlejerne og var klar til at se lejlighederne med det samme, hvilket gjorde at vi så dem alle på en uge. Dette gjorde det lettere, så vi kunne nå at se alle, men ikke tage det første og det bedste. Da ugen var omme, kunne vi så afgøre, hvilken vi var interesseret i. Vi sagde kun ja til den lejligheden på Montanagade, som vi også endte med at få.

Har I nogle gode tips til andre, der står og skal i gang med boligsøgningen?

Start med at lave et budget – hvad har I råd til, og sæt den så lidt højere, så I kan få en fornemmelse af markedet. Lav en god ansøgning, og se alle de lejligheder, I kan. Mange af de gode lejligheder har ikke billeder på annoncerne. Derfor skal man ikke kun vælge dem med billeder. Vi oplevede, at de bedste boliger faktisk var dem der ikke så ud af så meget på annoncen. Se desuden alle de lejligheder, I kan, og træf derefter jeres valg. Hvis I finder drømmeboligen, kan det være en god idé at sove på det og snakke det igennem, men hvis det er en, I har råd til, så sig ja med det samme. Der er tit rigtig mange som er interesseret, så det kan være en fordel i nogen situationer at være hurtig. Dagen før udlejeren ville vælge, skrev vi en ekstra besked til ham for at understrege vores interesse. På den måde var vi også sikre på, han kunne huske os.

23146245_10156938301277818_807537700_nGlimt fra parrets nye soveværelse, hvor væggen kort tid efter indflytning blev malet blå. Har du lyst til at gøre dem kunsten efter, har Isabella skrevet et indlæg om det her.

Her til sidst vil jeg egentlig bare høre, hvordan det går med flytningen?

Da overtagelsen på lejligheden var tidligere end de andre, skulle vi hurtigt sige vores nuværende lejlighed op, overflytte Internet og finde en el-udbyder. Vi overtog faktisk lejligheden, mens vi var på bryllupsrejse, så inden da sørgede vi for at pakke lejligheden ned, så vi kunne flytte med det samme, vi kom hjem. Flyttekasserne blev desuden købt med det samme, da Silvan havde tilbud på 10 for 100 kroner.

Vi mangler at sætte nogle ting til salg, som vi ikke skal have med og købe nogle nye/brugte ting til den nye lejlighed. Kontrakten er selvfølgelig underskrevet og afleveret og depositummet er indbetalt. Nu er det bare at flytte!

Stort tillykke med boligen til jer, Isabella og Kristian. Vi er glade for, I havde lyst til at lukke os ind i jeres nye hjem og dele ud af jeres gode råd. Det har været lærerigt. Har du lyst til at læse mere om parrets flytning, kan du læse med på Isabellas blog.