Disse studieboliger er nemmest at få fat i

Læsetid: 2 minutter

Flere tusinde får snart svar på, hvor i landet de skal studere. Er du én af dem, som starter på nyt studie? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du nemmest får fingrene i en studiebolig. Måske finder du dine nye studiebolig på Danmarks største lejeboligportal. 

Gå efter delevenlige boliger

Det er svært at finde en lejebolig i de større studiebyer. Skal du for eksempel studere i København, Aarhus, Odense eller Aalborg kan du med fordel undersøge mulighederne for at flytte sammen med andre. Chancen for at finde en studiebolig bliver faktisk større, hvis du er villig til at finde en større delevenlig bolig, end hvis du udelukkende søger efter en lille lejebolig til dig selv.

På BoligPortal kan du filtrere på delevenlige lejligheder. Du kan også selv filtrere på, hvor mange værelser, du ønsker, der skal være i lejligheden, hvor meget du vil give i husleje og meget mere. På den måde bliver det lettere for dig at få overblik over delevenlige lejeboliger, som matcher dine ønsker.

Tip: Gå efter 2, 3 og 4 værelses lejligheder

Søg bredt

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Her er det en god idé at tage ejendomsmæglerklichéen til efterretning, hvis du vil have tag over hovedet op til studiestart. For der er rift om de billige og centralt beliggende boliger. Derfor kan det være en stor fordel at søge boliger udenfor centrum. Det bliver lettere at finde en bolig, men også billigere. En bus- eller cykeltur kan spare dig penge, fordi kvadratmeterprisen er lavere, når du søger væk fra byen. På BoligPortal kan du indtaste flere postnumre og få overblik over alle ledige boliger indenfor valgte områder.

Tip: Søg lejlighed i flere postnumre

Vær opsøgende

Brug dit netværk og de sociale medier, når du søger bolig. Det er vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis du falder over boliger, som er interessante. Vær omhyggelig, når du tager kontakt til udlejer. Skriv en personlig og målrettet ansøgning til udlejer, når du finder en bolig, som du er interesseret i. Fortæl, hvorfor netop du er den rette lejer til boligen.

Tip: Opret en boligagent på BoligPortal og få besked med det samme, når der kommer nye boliger, som matcher dine søgekriterier.