Lejeboliger husdyr tilladt – Mission: Impossible?

Læsetid: 3 minutter

Hvis du leder efter bolig, hvor der også skal være plads til dit firbenede familiemedlem, eller allerede bor til leje og overvejer at anskaffe dig et kæledyr, er du sikkert bekendt med, at “husdyr tilladt” er en sjældenhed. Det kan føles uretfærdigt gang på gang at opleve lejeboliger i din boligsøgning, der passer perfekt til dine behov og budget, men som så står angivet med ”husdyr ikke tilladt”.

I dette indlæg giver vi dig konkrete råd til, hvordan du skal gå til boligsøgningen, hvis du leder efter en lejlighed, hvor husdyr er tilladt. Vi fortæller også, hvad du skal se efter i lejekontrakten, hvis du allerede bor i en lejelejlighed, men for eksempel overvejer at anskaffe dig en kat eller hund – eller måske et helt tredje kæledyr.

Hvad betyder ”husdyr ikke tilladt”?

Når der i forbindelse med lejeboliger står ”husdyr ikke tilladt”, vil der i størstedelen af tilfældene være tale om større, løsgående dyr; dvs. hund og kat.

Bor du til leje og overvejer at anskaffe dig et kæledyr, skal du finde din lejekontrakt frem, og undersøge hvad du i sin tid har skrevet under på. Er du uheldig, bliver du mødt af et nej til husdyr i kontrakten, og det bliver du som udgangspunkt nødt til at opfatte som et totalforbud – er der tale om mindre dyr, som kanin, marsvin osv. kan du kontakte din udlejer og høre om, der skulle være mulighed for dispensation, idet der her ikke er tale om større, løsgående dyr. Ligeledes hvis du gerne vil have et mindre husdyr med i en ny lejebolig, hvor husdyr ikke er tilladt, anbefaler vi altid at kontakte udlejer og spørge om lov inden.

Er du så heldig, at der i lejekontrakten står angivet ”ja” til husdyr, så må du i princippet anskaffe dig lige det husdyr, du ønsker. Nogen vil også opleve, at der i lejekontrakten står, at der vil kunne gives dispensation til bestemte husdyr. Oplever du det, vil du i lejekontraktens §11 ofte kunne læse, hvilke husdyr denne dispensation så omfatter.

Hvorfor er husdyr ikke tilladt?

Når vi ser på årsagen til at en stor del af alle lejeboliger forbyder husdyr, kan der være flere forskellige grunde til at udlejere vælger at angive deres lejeboliger med ”husdyr ikke tilladt”. Oftest vil grunden være, at udlejer har vurderet, eller har erfaring med, at der er en sandsynlighed for at husdyret kan lave skade på boligen; det kan for eksempel være, at husdyr med negle og klør ridser gulv og vægge. En anden årsag kan ligeledes være støj, der generer de andre beboere i ejendommen.

Er det muligt at finde en lejebolig med husdyr tilladt?

Der er helt klart flere boliger med nej til husdyr end med ja, men helt umuligt er det ikke. Lige nu er der faktisk over 1500 ledige lejeboliger på BoligPortal, hvor det er tilladt at have sin firbenede ven med.

Prøv bare at se her for lejeboliger med kæledyr tilladt

Søger du bolig via BoligPortal, kan du også anvende vores gratis BoligAgent  hvor du foruden område, boligtype, størrelse osv. kan indtaste, at husdyr skal være tilladt. Herefter vil du få en mail, så snart en lejebolig med dine kriterier bliver aktiveret på hjemmesiden. Det betyder, at du bliver fri for at blive konfronteret med nej til husdyr, hver eneste gang du vover dig ind for at se udvalget, samtidig med at du nemt og hurtigt kan kontakte udlejeren med det samme.

På Facebook finder du også nogle gode sider, hvor du kan få tips om ledige lejeboliger, hvor du må have dit kæledyr med. Du kan eksempelvis følge med her hvis du leder du efter lejebolig med usdyr i København, . Det samme gør sig gældende for Lejebolig med husdyr-Aarhus, Lejebolig med husdyr-Aalborg  og Lejebolig med husdyr-Odense. Der findes også bredere grupper som eksempelvis dem her for Lejeboliger med husdyr-Fyn, Lejebolig med husdyr-Jylland og Lejeboliger med husdyr-Sjælland, og så findes der også de mindre grupper som grupperne for Sønderborg og Herning.

Om du leder efter lejlighed, hvor du må have husdyr, eller er i gang med at undersøge, om du må have husdyr i din nuværende bolig, lover vi, hos BoligPortal at krydse fingre for dig.

Find din nye bolig her