Er du klar til studiestart?

Læsetid: 4 minutter

Klar til studiestart; #5 ting, der først går op for dig, når du er flyttet hjemmefra

Studiestart er et spændende, nyt kapitel i livet, som ofte kræver mange bolde i luften. Det kan være svært at få overblik over bolig, bøger og budgetkonto, og det er ikke altid let at gennemskue, hvor man skal begynde.

Har du besluttet dig for at flytte hjemmefra i forbindelse med studiestart, så sidder du sikkert og glæder dig over alt det, du nu selv skal til at bestemme. Men inden du tror det hele bliver fest og farver, vil vi gerne lige huske dig på nogle af de ting, som du måske ikke har tænkt over:

#1 Indkøb 

“Hvorfor i alverden er køleskabet nu tomt igen?”

Det må have været et virkelig smart køleskab dine forældre havde, for hver gang du havde været i det, var det ligesom altid på magisk vis blevet fyldt op igen, næste gang du åbnede lågen. Desværre flyttede dette køleskab altså ikke med i din nye lejlighed. Nu prøver du at finde ud af om du kan lave en (spiselig) ret ud af æg, ketchup og en skive rugbrød, som egentlig ser lidt halvgammelt ud. Øv.

#2 Regninger

“Yeeees. Aldrig mere skal jeg høre på brok over, at jeg lader vandet løbe, mens jeg børster tænder. Jeg skal sørme også holde elektronikfest, hvor TV, PlayStation, anlæg, computer og alt lys kører på fuld skrue…”, tænker du sikkert. Men det er alt sammen fedt, lige indtil du får den første el- og vandregning. Forbrug kan være dyrt, hvis ikke du tænker over det.

#3 Licens

Running GIF

“Var DR-kanalerne ikke gratis? Hvad skal jeg med et girokort på 1.263,50 kr. hvert halve år, når jeg allerede betaler for en tv-pakke?” Du havde ikke lige regnet med, at du også skulle betale for DR-kanalerne. Samtidig prøver du efterfølgende at undgå Licens-manden – så du tager flugten.

#4 Vasketøj

 

Hvor er yndlingsblusen, når man skal ud og feste om aftenen? Det går op for dig, at processen i at vaske tøj hos dine forældre foregik ret simpelt, og du havde ALTID rent tøj. Du fandt dit beskidte tøj, lagde det i vasketøjskurven og efter lidt tid kunne du forvente det lå pænt foldet sammen i skabet. Men det er slut nu. Nu ville du blot ønske, at du havde sat lidt mere pris på, at din kære mor altid vaskede tøjet for dig. Right?

#4 Lommepenge 

I de gode gamle dage kunne du forvente, at dine forældre godt kunne finde på at stikke dig en 200 lap, når der skulle købes øl til festen med gutterne. Nu skal du selv til at betale for dine drukture (OG dit forbrug i dagligdagen).

#Selvfølgelig har får du styr på det

#Selvfølgelig har får du styr på det 

Disse scenarier kan mange af os sikkert nikke genkendende til. Hvis du, som langt de fleste af os, ikke har det store og fulde overblik over, hvad man skal have styr på i forbindelse med studiestart blot via din hukommelse, så er du kommet til det rette sted. Vi hjælper dig nemlig med at få overblikket. Du er sikkert udmærket klar over, at med de mange glæder ved studiestart, følger der også en del udfordringer. De udfordringer tager vi op i vores e-bog, så du er godt forberedt, inden du forlader den – trods alt – trygge tilværelse hos ”de gamle”.

Det er et stort skridt at flyve fra reden, og der er mange overvejelser, du bør gøre dig både inden, under og efter flytningen.

Find din nye bolig her