Kan du genkende disse følelser, når du søger bolig?

Læsetid: 4 minutter

Det er hårdt arbejde at være boligsøgende. Du dagdrømmer dig til en lækker lejlighed. Og mens du søger bolig kan det være, at du når at komme igennem hele følelsesregistret. På BoligPortal har vi samlet 10 reaktioner på, hvordan jagten på drømmeboligen indimellem føles, når det er op ad bakke. Vi giver dig selvfølgelig også nogle råd med på vejen, så bakken ikke føles nær så stejl 🙂

Kan du genkende nogle af disse følelser?

1. Når det langsomt begynder at gå op for dig at du skulle have været hurtigere til at komme ud af starthullerne i forbindelse med boligsøgningen:

Vær ude i god tid, når du søger bolig og forbered dig godt. Begynd at undersøge markedet, og begynd søgningen i god tid, inden du skal flytte, da det kan tage tid at finde det helt rigtige sted. Og det er ærgerligt at ende med at stå uden bolig, fordi du er gået i gang for sent. Har du tænkt over, hvad boligen skal kunne indfri, og hvad du kan gå på kompromis med?

2. Du er opsat på at finde en 2-værelses lejlighed med stukloft, altan, nyt køkken til 3.500 kroner om måneden på Frederiksberg i København:

Not gonna happen! Husk på, at noget er nice to have, og noget er need to have. Hvem gad ikke bo midt i byen med altan til en billig pris? Er du for eksempel studerende på SU er det en god ide at justere i dine krav.

3. Du har måske en sød hund, som du så gerne vil have med dig, når du flytter, men du finder ud af at husdyr IKKE er tilladt i den lejlighed du netop har søgt:

Det er ikke særlig mange steder, hvor det er tilladt at have husdyr. Det kan være en god idé at indstille dig på, at det er svært at finde en bolig, hvor husdyr er tilladt.

4. Du har sendt en masse ansøgninger afsted til forskellige udlejere, og du sidder klistret til din computer, men modtager ikke svar fra udlejer:

Udlejer modtager mange henvendelser fra boligsøgende. Derfor skal du være opmærksom på, at der godt kan gå tid, før du modtager svar. Særligt hvis du i første omgang ikke bliver udvalgt til at komme til fremvisning. Husk på, at en god henvendelse til udlejer gør en markant forskel. Du kan læse mere om, hvordan du kan gribe din boligsøgning an her.

5. Du modtager endelig svar fra udlejer, men finder ud af at det er et standardafslag:

Der kan godt gå noget tid, før du modtager et afslag på din ansøgning. Det kan være en god idé at søge videre og ikke sætte alle pengene på én hest.

6. Du vælger kun at søge bolig i centrum: 

Der er stor rift om de billigste, centralt beliggende boliger, specielt i de store studiebyer. Det kan derfor godt betale sig at undersøge alternativer ved at søge inden for et bredere geografisk område. Søger du for eksempel længere væk, vil efterspørgslen generelt være lavere og priserne formentlig tilsvarende.

7. Du vil under ingen omstændigheder flytte sammen med andre. Du har måske en idé om, at du gerne vil bo i din egen 2-værelses lejlighed: 

Vidste du godt, at der er mange fordele ved at flytte sammen med andre? Går du sammen med andre om at søge bolig, åbner markedet sig op med flere muligheder i takt med boligens størrelse og jeres fælles økonomiske rækkevidde.

8. Du er fast besluttet på at finde drømmeboligen i første hug!

Særligt ved studiestart er der stor tilflytning til studiebyerne, hvilket er med til at sætte boligmarkedet under pres. I første omgang handler det derfor om at få tag over hovedet, derfor kan kortere fremleje af et værelse eller lejlighed være en start. Det er en god idé at tænke boligen som en midlertidig base.

9. Du har søgt bolig i to uger, men har allerede lyst til at give op!

Det er hårdt arbejde at søge bolig. Boliger i storbyerne og de attraktive boliger er der rift om. Du skal derfor være indstillet på, at det kan tage tid at finde drømmeboligen. Der er ofte mange andre, som står i samme situation som dig. Husk, at tålmodighed er en dyd. Har  du prøvet vores app? Du kan downloade vores app her, og gør boligsøgningen lettere.

Hent appen til Android og Iphone:

BoligPortals app boligportals app

10. Du kan simpelthen ikke forstå, at du endnu ikke har fundet drømmeboligen, og du er overbevist om, at du har gjort alt!

Det kan være en god idé at tænke boligsøgningen som en jobsøgningsproces. Forestil dig din profiltekst som et CV, og din henvendelse til udlejer som din målrettede ansøgning, der beskriver, hvorfor du netop er den rette lejer til boligen.