Hvor skal jeg bo i Aalborg?

Læsetid: 4 minutter

Hos BoligPortal er vi vilde med aalborgensernes hoppende nordjyske dialekt med byens skæve bindingsværkshuse og ikke mindst med nattens pangfarvede shots.

Selvom Aalborg er en af landets mindste studiebyer, så er dobbelt A fuld af fest og farver, der kan gøre studietiden uforglemmelig. Et spørgsmål melder sig nok; ”Hvor skal jeg bo i Aalborg?” 7000 nye studerende rammer snart uddannelserne i Aalborg, og hvis du er en af dem, så får du her en guide til nogle af Aalborgs bydele.

Vestbyen – det gamle arbejdskvarter 

Man kan stadig fornemme det gamle arbejderkvarter, når man går rundt i Aalborgs Vestby. Husfacaderne er slidte, og kvarteret er mere råt end resten af byen. I dag er det et populært boligkvarter blandt unge, hvilket også kan gøre det sværere at finde bolig i Vestbyen.

Den spirende popularitet oplever man især i Reberbansgade, der er spækket med lækre butikker. Og med ”lækre” mener vi det i den bogstaveligste det-knurrer-i-maven-forstand. Sushi, pizza, mexicansk, caféer, sandwich, bland selv slik og meget mere. Så det er her, du skal gå hen med dine tømmermænd, eller hvis du gav op på den hjemmelavede mad.

Et populært cafésted i Vestbyen er opkaldt efter en af Danmarks velkendte udenrigskorrespondenter, og hedder ’Ulla Terkelsen, London’. Det mærkværdige navn i sig selv er næsten nok til at kigge nysgerrigt indenfor, men det er almindelig, solid cafémad i skønne, farverige lokaler, som stedet byder på.

Hvis du er til fodbold, så skal du også vide, at byens fodboldhold holder til i Vestbyen. Så det er nok ikke lige i Vestbyens gader, at du skal heppe alt for højlydt på AGF eller Brøndby.

Havnefronten – det gamle industrikvarter 

Havnefronten

Som mange af landets andre store byer, har Aalborg fået øjnene op for at udnytte sit havneområde. Kvarteret, der førhen var forbeholdt industri, er nu blevet til en helt ny og moderne del af byen. Halvt nedrevne kornsiloer står side om side med de høje etageboliger, der skyder op langs vandet. Selvom meget af nybyggeriet er ude af rækkevidde for studerede, så er nogle af boligerne faktisk ungdomsboliger.

Der er etableret en promenade langs med vandet, så du har en fantastisk udsigt over fjorden og til kysten på den anden side – det som nordjyderne ville kalde nordenfjords.

I den vestlige del af havnefronten ligger Aalborg Havnebad klar til de varme sommerdage. Der er både vipper og livreddere, og bagefter kan du slappe af i en liggestol, eller gå i Jomfru Ane Parken og grille.

Find lejebolig ved Havnefronten


Nørresundby – den gamle handelsplads

På den kyst, man kan skimte fra Aalborgs havnefront, ligger Nørresundby. Det er lige på den anden side af Limfjordsbroen, meget tæt på centrum, og alligevel er det en by med sit eget postnummer. Nørresundby fik status af handelsplads i 1858 og blev år 1900 ophøjet til købstad. 

Det er ikke blandt de mest eftertragtede beboelsesområder, og derfor kan det være et fornuftigt sted også at søge bolig, hvis man er på boligjagt.

I Nørresundbys bydel Lindholm ligger der både togstation og lufthavn – så her er man tæt på omverdenen.

Ønsker du at finde en lejebolig i Nørresundby?

Find lejebolig i Nørresundby

Øgadekvarteret – det grønne område

Cirka 20 minutters gang fra Aalborg station ligger en lille beboelsesoase, Øgadekvarteret. Selvom det ligger i centrum, så er her mere ro og grønt, og boligerne lejes ofte ud til studievenlige priser.

Det er hovedsageligt et boligkvarter, men her er også fine indkøbsmuligheder, lokale værtshuse og junkfood.

Øgadekvarteret er også så heldig at have en af byens dejligste parker, Østre Anlæg. At træde ind bag parkens omkransende træer føles super idyllisk – især efter en lang dag i bylarm. Her er masser af blødt græs, bænke, hvide svaner og ro til ørerne. Vi forestiller os, at det vil være det perfekte sted at slæbe bøgerne hen i eksamensperioden.

Find lejebolig i Øgadekvarteret

Midtbyen – hjertet af Aalborg 

Aalborg Reberbansgade

I det centrale Aalborg finder du det meste af byens kultur og underholdning. På en gåtur i midtbyen fornemmer man tydeligt, at byen er en gammel købstad, og vi er vilde med bygningerne i den majestætiske renæssancestil.

I Teaterkvarteret i den vestlige del af centrum ligger (sjovt nok) Aalborg Teater. Hvis du kan lide at gå i teatret, så er det et godt sted at kende, for her får studerende 50 procent på alle forestillinger.

Det meste af Aalborg Universitet ligger i Aalborg Ø, så hvis du vil på læsesal i centrum, så er Aalborg Hovedbibliotek stedet. Selvom biblioteket ikke har en aflukket læsesal, så er her ro og plads til at sidde med både computer, bøger og madpakke.

Og så kan man vist ikke komme uden om Jomfru Ane Gade – i daglig tale kendt under sit kælenavn, Ga’en. 150 meter proppet med barer, og med en kronisk lugt af dagsgammel øl hængende mellem gadens skæve, små huse.

Det er klart det billigste sted at gå i byen i Aalborg, fordi barerne presser hinanden ned i pris. Alene på grund af øl til 25 kroner er Jomfru Ane Gade et besøg værd – men hvis du flytter til Aalborg, er vi sikre på, du hurtigt gør dig dine egne erfaringer med den fordrukne gade

Vi håber, du har fået et lidt bedre indblik i Aalborg by. Og husk, at hvis du leder efter et sted at bo, så kan du altid finde ledige boliger i Aalborg på BoligPortal.

God fornøjelse i det nordjyske.

Find lejebolig i Aalborg