Se, hvor meget lejebolig du får for SU’en i din kommune

Læsetid: 3 minutter

SU og lejebolig

Alle danske studerende får det samme i SU – men det er ikke alle, der får lige meget for deres penge. Med BoligPortals interaktive husleje-kort, kan du lynhurtigt se, om du får flere kvadratmeter lejebolig for pengene i nabokommunen.

I de store studiebyer sover, spiser og læser mange studerende i samme lille rum– og alligevel er der ikke nok SU til at leve for.

Det store pres på boligmarkedet smitter af på lejeboligpriserne, så især i de store studiebyer er det så godt som umuligt at bo og leve for en udeboende SU på 6.090 kroner. Men det kan faktisk lade sig gøre at få pengene til at række længere – du skal bare over på den anden side af kommunegrænsen.

BoligPortal har som Danmarks største udbyder af lejeboliger samlet data fra sidste års 71.300 lejeboliger, og plottet huslejepriserne ind på et kort. Det viser tydelige forskelle på, hvor meget du som studerende får for din SU i Danmark.

Huslejen er grønnere på den anden side

S-toget eller bussen kan blive din bedste ven i din søgen efter et mere frit og sjovt studieliv.

Er du eksempelvis studerende i Aarhus vil du med et hurtigt øjekast kunne konkludere, at du får mere for din SU i nabokommunen Skanderborg. Med et par klik på kortet viser det sig, at du i Aarhus Kommune får 42 kvadratmeter lejebolig for hele din SU, mens kvadratmeterprisen i Skanderborg er så lav, at du kan få hele 70 kvadratmeter for SU-beløbet.

Studerende i Frederiksberg og Københavns Kommune har en ærgerlig Danmarksrekord på det interaktive kort. Med 33 boligkvadratmeter for SU’en i København og 30 kvadratmeter i Frederiksberg, er det nemlig de studerende i Danmark, som får allermindst for deres SU. Her kan man med fordel kigge mod Gladsaxe, Rødovre eller Dragør Kommune, hvor der er op til 12 kvadratmeter mere at få for samme pris som i Frederiksberg Kommune.

En af de bemærkelsesværdige besparelser er indenfor rækkevidde af de, der studerer i Aalborg. For nabokommunen Brønderslev er en af landets billigste kommuner at bo til leje i. For samme pris som i Aalborg kan du få 45 flere kvadratmeter at boltre dig på i Brønderslev.

Der er altid penge at spare

At bo i udkanten af centrum er en af de mest effektive måder at spare penge på som lejer, men også deleøkonomi er værd at fremhæve til de, der vil have flere penge i budgettet.

Jo større en lejebolig er, jo lavere bliver kvadratmeterprisen også. Det betyder, at hvis du kan finde en delevenlig bolig med mere end et værelse, så vil din del af huslejen ofte være lavere, end hvis du lejer en etværelses.

Lejeboliger for enhver smag

Drømmer du om mere luft i økonomien, så kan du med fordel udforske boligmarkedet. Der er nemlig mange måder at bo på, når det kommer til lejeboliger. Du kan leje et værelse, en lejlighed sammen med andre– eller du kan leje dig ind i et rækkehus eller en villa. Mulighederne er mange. Få overblik over Danmarks største udvalg af lejeboliger og se, om du kan få mere lejebolig for dine penge.