Huslejefastsættelse af lejeboliger

Læsetid: 2 minutter

Det betaler sig i kroner og øre at sætte en korrekt husleje, når investeringsejendommen skal lejes ud – men reglerne for huslejefastsættelse er mange og komplicerede. BoligPortal giver et kig ind i huslejestatistikken.

Som professionel udlejer er den korrekte husleje afgørende for en sikker ejendomsinvestering. Huslejens størrelse findes i krydsfeltet mellem lovgivningens regler, et boligområdes prisniveau og efterspørgslen blandt boligsøgende. Alle de faktorer har BoligPortal kendskab til, og derfor kan vi give et unikt indblik i det danske huslejeniveau.

BoligPortals tal fra februar 2015 til februar 2016 viser blandt andet, at huslejeprisen per kvadratmeter falder i takt med, at antallet af værelser stiger. Den dyreste lejede kvadratmeter finder man altså i etværelses lejeboliger. Set på tværs af alle boligtyper er landsgennemsnittet for den månedlige husleje på 82 kroner per kvadratmeter. Når huslejen skal fastsættes, kan det være en stor hjælp for udlejer at kunne grave et spadestik dybere i den overordnede huslejestatistik. Det er ofte på baggrund af lokal lejeboligstatistik, at huslejenævnet fastslår, om en given husleje er korrekt.

BoligPortal kan sammenholde alle de oplysninger med data på over 65.000 professionelle lejeboliger, og på den baggrund oplyse huslejeniveauet for boligtyper i en specifik by, område eller endda på en bestemt gade. På den måde finder du som udlejer en fair husleje, der også giver dig det optimale udbytte af din investeringsejendom.

Landsgennemsnitlig husleje, 2-værelses lejebolig

Skærmbillede 2016-06-14 kl. 15.54.09

Landsgennemsnitlig husleje pr. kvadratmeter

Skærmbillede 2016-06-14 kl. 15.54.15

Tallene er baseret på 29.536 lejeboliger af typerne 1,2,3-og 4+værelses, som er annonceret på BoligPortal fra februar 2015 til februar 2016. Tallene omfatter lejeboliger i alle postnumre i Danmark.