Gratis aktiviteter i Odense

Læsetid: 3 minutter

Er du flyttet til Odense og ønsker du at være turist i din nye by? Eller måske kommer familien over på besøg og har spurgt om du ikke kan agere guide – i så fald har vi her hos BoligPortal lavet en lille guide med aktiviteter, som man kan lave i Fyns hovedstad, og så gør det jo ikke noget, at de alle er gratis. Læs med her:

Eventyrskulptursjagt i Odense
Er du fan af H.C. Andersen? I så fald er du kommet til det rette sted. Det er vist ikke nogen hemmelighed for nogen, at Odense er H.C. Andersens by. Derfor er der da også rig mulighed for at få stillet din eventyrlyst – i bogstaveligste forstand. Rundt omkring i byen finder du nemlig adskillige skulpturer lavet af forskellige kunstnere, der alle har søgt inspiration i de kendte eventyrer gennem tiden. Print kortet ud fra visitodense.dk og gå på din helt egen eventyrskulpturjagt i Odense; oplev bl.a. Tommelise, Den Standhaftige Tinsoldat og mange flere.

Øhavsstien
Er du i sydfynsk vandrehumør, skal du helt afgjort sigte mod Øhavsstien. Selvom vi har bevæget os en kende uden for Odense, så er det her altså et oplagt sted at få pudset vandrestøvlerne. Der er i alt 220 kilometer fynske vandrekilometer, du kan træde igennem, og hvis budgettet er småt, og du er til aktiv ferie, så giv det et skud! Du kan se kort og planlægge turen ved Øhavsstien herfra.

Odense Domkirke
En anden smuk og helt og aldeles gratis oplevelse man kan få sig i Odense, er hvis man tager ind og besøger Odense Domkirke; Skt. Knuds Kirke. Her er det muligt at opleve en af Danmarks smukkeste gotiske kirker, der stammer helt tilbage fra 1300-tallet. I kirken kan du blandt andet se skelettet af Kong Knud Den Hellige, som blev myrdet i Odense i 1086, og som kirken er opkaldt efter. Kirken har ligeledes en fantastisk udskåret altertavle fra 1500-tallet, som bestemt er værd at kigge nærmere på.

Kunstmuseet Brandts
Vi fortsætter i det kulturelle hjørne af aktiviteterne. For er du til kunst, skal du bestemt læse med her. I Odense bymidte finder du nemlig Fyns største kunstmuseum; kunstmuseet Brandts. Brandts basisudstilling består af museets egen kunstsamling fra guldalderen frem til modernismen. Museet har dog løbende udstillinger, som ofte består af international billed- eller fotokunst. Hvis du vil være sikker på at opleve museet gratis, skal du komme torsdage mellem 17-21, da der køres med fri entré. Du kan læse mere om Brandts og deres udstillinger her https://brandts.dk/

Loppemarked på Odense Havn
Er der en vaskeægte genbrugshaj gemt i dig? I så fald skal du ikke snyde dig selv for et af Odenses største loppemarkeder. Loppemarkedet finder sted på Odense Havn på søndage fra klokken 09-15.00. Sving forbi og find gode loppefund og få gode ideer til indretning her.

Stige Ø
Kan en tidligere losseplads virkelig være god underholdning? JA! Det kan Stige Ø.
Stige Ø er nemlig en tidligere losseplads, der i 1994 blev dækket med jord og siden fungeret som en tumleplads fuld af muligheder og hvor kun fantasien sætter grænser. Tag en løbetur i det bakkede landskab, tag på mountainbiketur på den byggede bane eller lav tricks med din cykel på dirtjumpbanen. Du kan også nemt tage på en hyggelig campingtur med dine venner i et af de mange shelters eller måske en fisketur ved en af de gode fiskepladser. Du kan læse meget mere om Stige Ø på deres hjemmeside 

Studiestuen
Er du studerende, kan du slå to fluer med ét smæk på Studiestuen: Find din nye gruppemøde-café OG få et godt sted at gå til sjove, hyggelige, gratis arrangementer. Du kan læse mere om studiestuen her.

Vi håber at vi kunne inspirere dig lidt til nogle gode OG gratis aktiviteter i Odense. Held og lykke i din nye by 😊

Find din nye bolig i Odense her