Skal I flytte sammen? Sådan skaber du og kæresten et fælles hjem i jeres nye lejebolig

Læsetid: 4 minutter

Er det blevet tid til at slå pjalterne sammen? At flytte sammen er et stort skridt for ethvert forhold. Om det så er første gang eller tredje gang du flytter sammen med nogen, eller om du er 20 eller 89 år. Skal du og din kæreste flytte sammen? Så er der mange ting I skal have styr på. Få 5 tips til, hvordan I indretter jer i jeres nye hjem, så I begge føler jer hjemme.

1) Få overblik over møbler og inventar 

Første skridt er at få et overblik over alle jeres ting og blive enige om, hvad der skal med i jeres nye lejebolig og hvad der ryger i genbrugen eller i Storskrald. Det kan være I står med to sofaer, to spiseborde eller lignende. Er I lidt uenige om hvilke af de to spiseborde I skal kassere? Så kan I tage beslutningen på baggrund af en række overvejelser:

  • Tilstand: Er en af de to spiseborde slidte eller er der behov for reparation? Ud med det.
  • Størrelse: Stort kan være en god ting, specielt med en seng da man nu er to om den, men passer den ene sofa ikke ind i stuen så ud med den.
  • Kvalitet: Vurdér kvaliteten på jeres inventar og gå med det der holder længst.

minimalist

2)  Gå på kompromis

Vær indstillet på at dit HAY-crush eller din gamer-stol ikke har samme selvfølgelige berettigelse i jeres hjem. Derfor handler vores andet råd om at I skal blive enige om, at I begge vil gå på kompromis. Det kan godt være der er nogle af din kærestes ejendele du ikke ønsker at have med i lejligheden, men du skal nok forvente at få lidt igen – for det kan også være ting der ikke falder i din kærestes smag. Men hvordan går I så på kompromis?

3) Kill Bring your darlings

Som det første, udvælg begge de ting der ikke kan forhandles om, dine skatte som du bare ikke vil af med, de ting der har nostalgisk værdi eventuelt eller som du købte på turen til Japan eller lignende. Disse ting bliver. Punktum. Ingen spørgsmålstegn eller brok.

At flytte sammen handler om din fremtid med din partner og ikke din fortid. Kom af med ting der repræsenterer din tid som single eller gamle forhold og som du ikke har brug for i dit nye hjem som du deler med din partner. Der skal være plads til at bygge nye minder sammen.

4) Slå op med nogle af dine ting

Flytningen handler om din fremtid med din partner og ikke din fortid. Når du flytter sammen med din kæreste giver det dig god anledning til at afskaffe nogle af de ting som hører til din tid som single eller ting fra gamle forhold, som du ikke har brug for i dit nye hjem, som du deler med din partner. Der skal være plads til at bygge nye minder sammen.

3) Skab jeres nye stil sammen

Det er vigtigt, at ingen af jer føler jer overrumplede af den andens indretning. Det kan for eksempe være svært at sige: ”Ej, skat, jeg kan slet ikke fordrage din gule lænestol stol som du har givet over 2000 kr. for”. Et godt råd er at involvere hinanden og tale om, hvad I hver især shopper, når I ikke er sammen. Send evt. billeder, inden i svinger dankortet ved kassen.

4) Kombinér det feminine og maskuline

Måske er en Xbox ikke det smukkeste at have stående fremme og det kan også være den store kaktus-plante egentlig står mere i vejen. Heldigvis kan I begge gøre en indsats for at kombinere jeres stil.

I har begge jeres egen unikke personlighed og jeres egen indretningsstil.  Når den rette balance findes, både i forhold og i indretning, kan resultatet være harmonisk. Måske elsker i begge fotografi og I kan derfor vælge fotos i lækre rammer som vægdekoration.  Måske kan I begge lide farven blå. Så kan I vælge en gennemgående blå farve i jeres nye hjem. Puder, tæpper, kaffemaskinen eller plakater kan alle have blåt i sig.

Brug møbler med basis farver og styles i hjemmet, så meget som muligt da neutrale møbler og ting kan agere som en buffer mellem jeres forskellige stilarter. Samme farvet sofabord og tv-bord kan give synergi og ro.

 

flyt sammen med kæreste

5) Giv hinanden plads

Er der noget I simpelthen ikke kan blive enige om så overvej at give hinanden et område som I kan indrette eller dekorere præcist som I har lyst. Måske er der én der får lov til at indrette køkkenet, gæsteværelset eller badeværelset. Det er vigtigt at I giver hinanden og respekterer hinandens følelser.

Endnu ikke fundet jeres fælles bolig? Så klik her

 

Held og lykke med projektet 🙂