Den digitale lejekontrakt

Læsetid: 3 minutter

Lettere arbejdsgange og bedre lejekontrakter for over 5000 private og professionelle udlejere

Arbejdet med lejekontrakter har indtil nu været en kompliceret manuel og tung arbejdsproces. For nylig satte BoligPortal sig for at ændre dette. Resultatet blev Den digitale lejekontakt, der – udover at gøre lejekontrakten 100 % digital, også hjælper udlejer til en god kontrakt.

Fra idé til tusindvis af lejekontrakter

Hos BoligPortal får vi ofte spørgsmål til lejekontrakten – især fra private og mindre udlejere. Det var derfor ikke fjernt for os, at lejekontrakten var et område, som kunne gøres bedre og nemmere for udlejere i dag. Mange udlejere ønsker lettere arbejdsgange for at spare tid og besvær med at få sendt papirkontrakter til fysisk underskrift og ikke mindst holde styr på de mange lejekontrakter.

”Da idéen til Den digitale lejekontrakt opstod, stod det klart for os, at vi ikke bare ville lave et redskab til at underskrive kontrakter med, men også hjælpe alle udlejere til at lave rigtig gode lejekontrakter – samtidig med at gøre processen effektiv gennem en 100 % digital løsning. Med Den digitale lejekontrakts indbyggede intelligens, kan udlejere vælge blandt mere end 40 formuleringer til §11.”, fortæller Lars Vinter Clausen, Head of New Ventures hos BoligPortal.

I samarbejde med et af de førende advokathuse på lejeboligområdet, Øens Advokatfirma, gik vi i gang med at udvikle konceptet, og sparrede med brancheforeninger i processen. Sammen med udvalgte udlejere har vi finpudset redskabet, så det dækker behovene for langt de fleste udlejere.

Mere end 5.000 private og professionelle udlejere har allerede anvendt Den digitale lejekontrakt til at effektivisere og forbedre processen ved håndtering af lejekontrakter. Blandt dem er Peter Skaaning Jørgensen, administrerende direktør hos 1927 Estate, som er en af de større ejendomsudviklere i Aarhus. Han oplever en væsentlig tidsbesparelse i hverdagen.

Peter

”Den digitale lejekontrakt har på mange måder optimeret vores processer, fordi vi slipper for en fysisk underskrift. Det er fantastisk, at det er blevet så nemt at sende lejekontrakter til underskrift med et enkelt klik. For en virksomhed med mange lejemål, der ligner hinanden, er Den digitale lejekontrakt et godt værktøj. Vi slipper for dobbelte arbejdsgange, fordi vi kan genbruge vores skabeloner, som automatisk opbevares i systemet. På den måde kan vi nemt og hurtigt lave en lejekontrakt med ændringer i få variabler og sende den afsted til underskrift. Det gør processen meget lettere for os”, fortæller Peter Skaaning Jørgensen, administrerende direktør hos 1927 Estate.

Vi optimerer løbende

Vi er glade for, at vi kan tilbyde vores udlejere et effektivt værktøj til håndtering af lejekontrakter. Vi har fortsat fokus på at optimere Den digitale lejekontrakt i sin nuværende form, og vi udvider løbende med flere digitaliseringsmuligheder, der skal gøre livet som udlejere meget nemmere.