Den alternative drømmebolig – fire gode råd til din boligsøgning

Læsetid: 3 minutter

At finde en lejebolig i de største byer kan være ret meget op ad bakke. Der er mange om buddet og desværre ikke et tilsvarende antal ledige boliger.

Men det kan lykkes, og hver eneste dag finder mange lejeboligsøgende deres nye hjem. Nogle af dem finder bolig, fordi de formår at tænke ud af boksen og ikke er bange for alternative løsninger.

En af dem er Emil Killie.

Her får du derfor en lille succeshistorie om en ung fyr, der fandt en alternativ drømmebolig i Aarhus C.

Emil Killie, en 20-årig ung mand, fandt sin drømmebolig i Aarhus C efter faktisk ganske kort tids søgen. Efter en sløv start, gik alvoren op for Emil, der herefter gik fokuseret til opgaven og var både alternativ og påtrængende i sin søgning.

Den tilgang gav hurtigt gevinst.

Emil begyndte sin boligsøgning sammen med en kammerat i starten af august 2014. I begyndelsen var de noget halvhjertede og ikke særlig konsekvente i deres boligsøgning, hvilket ifølge Emil også kom til udtryk i resultaterne: de boliger de søgt var allerede udlejet.

Derfor fandt de to kammerater hurtigt ud af, at de måtte ændre taktik.

– Vi måtte gå mere effektivt og analyserende til værks i vores søgning, hvis det skulle ende med succes og en ny bolig, fortæller Emil Killie til Boligportal.dk.

Emils oprindelige plan var, at de skulle være to om at dele en lejlighed, men makkerparret fandt hurtigt ud af, at der var stor kamp om de små toværelses lejligheder centralt i Aarhus. I starten af september besluttede de sig derfor for at teame up med to andre kammerater og sammen søge efter en stor lejlighed.

For at gøre boligsøgningen mere effektiv og konkret valgte de fire drenge at oprette en profil på BoligPortal.dk. De personaliserede deres profil og så snart der kom en ledig bolig op, som matchede deres søgekriterier, poppede der en notifikation op på deres telefon.

– Det er vigtig at man kan reagerer hurtigt, hvis den rigtige bolig dukker op – der er mange om buddet, så reaktionstiden er alt afgørende, fortæller Emil.

Få dage efter oprettelsen på BoligPortal.dk dukkede der et åbent hus arrangement op – og lejligheden var perfekt. Den passede lige til Emil og hans tre kammerater og dens beliggenhed var upåklagelig.

Nogle dage inden arrangementet kontaktede drengene udlejer via mobil, og fortalte at de meget gerne ville bo i lejligheden og igen til selve åbent hus arrangement informerer drengene udlejer omkring deres interesse i lejligheden. De fortæller videre, at de kan flytte ind i den allerede tomme lejlighed med det samme.

Derefter, igen efter at have været afsted og set lejligheden og mødt udlejer, kontaktede de ham, denne gang via e-mail, hvor de igen udtrykker deres store interesse for boligen.

– Nu var det bare at vente i spænding, men vi fik heldigvis rimelig hurtigt svar, siger Emil Killie.

Få dage efter bliver Emil ringet op af udlejeren, som fortæller, at hvis de kan lægge et depositum med det samme, er lejligheden deres!

Pr. 1. oktober 2014 overtager drengene lejligheden og flytter ind kort tid efter.

– Det var dejligt at få fat i lejligheden og vi er alle fire ved at være kommet rigtig godt på plads i den. Lejligheden ligger dejlig centralt, og det fungerer rigtig godt at bo sammen, siger Emil til blog.boligportal.dk.

På baggrund af sin nu netop overståede boligjagt har Emil fire gode råd til nuværende og kommende boligsøgende:

  1. Vær effektiv og hurtig på aftrækkeren.
  2. Søg alternative løsninger – både i form af beliggenhed og antal roomies.
  3. Vær påtrængende – meget, ellers drukner du i mængden.
  4. Vær ærlig omkring din interesse i boligen.