Byd foråret og New York velkommen

Læsetid: 3 minutter

Fuglefløjt, fregner og forår står for døren. Foråret er ofte ens betydende med forårsrengøring, men hvorfor ikke sætte fornyelse af lejligheden på tjeklisten i samme ombæring?  Mangler du inspiration og er du vild med New Yorker-stilen, så læs med her.

Noget af det mest hippe lige nu er det rå mixet med det minimalistiske. Så lad os kigge nærmere på, hvordan vi kan skabe en charmerende og hyggelig indretning med for eksempel murstensvægge, rå møbler og minimalistiske linjer med inspiration fra den lækre New Yorker-stil.

Det rå og minimalistiske look
Vi er nok mange, som ville ønske, at vi boede i New York i én af de store, åbne, elegante industrielle  loftslejligheder. Men nu hvor vi ikke gør det, har vi til gengæld de fine sprossede vinduer, de mange dejlige små gader, den rene luft og så meget andet lækkert. Måske har du ikke lige et stort panorama vindue med udsigt ud over Central Park i New York, men det skal da ikke sætte en stopper for at tage noget af New York med indenfor.

New Yorker-stilen er inspireret af industrielle elementer og et råt udtryk. Stilen er minimalistisk, men de hvide og rene linjer brydes ofte med rå detaljer som for eksempel en murstensvæg, et stålbord eller mørke træmøbler.

Banker dit hjerte også for New York?

Så gå på opdagelse i New Yorks farverige og inspirerende gader og parker. Det er blevet muligt at besøge næsten alle afkroge af verden, og vi danskere er da også, om nogen, flittige til at rejse ud. Det inspirerer os, vi plukker lidt her og der, og vi tilføjer storbyinspireret boligindretning – ind i vores danske hverdag. Måske fordi vi har brug for forandringer og lidt ’spice’ i hverdagen. Elementer fra New Yorker-stilen kan være med til netop det. Og hvor skulle man få en mere autentisk inspiration fra, end et besøg til selve New York? Med Travelmarket kan du finde billige rejser til storbyen for under 3000 kroner i påsken. – Så hvorfor ikke gøre påskeferien lidt sjovere ved at besøge for eksempel New York.

4 tips til hvordan du får New Yorker-stilen

Har du lyst til selv at eksperimentere med New Yorker-stilen? Så giver vi dig 4 gode tips til, hvordan du kommer i gang:

  1. Miks kontraster. Bland nyt og gammelt, rå materialer og fine materialer for eksempel metal og marmor, og tunge og lette møbler.
  2. Gør brug af mørke farver, og sort hvis du er modig. Det giver din bolig kant. Du kan bryde det mørke med farver, bløde materialer og lette møbler, så det ikke kammer over og bliver alt for dominerende.
  3. Naturen er rå. Så brug materialer som pels, træ og sten indenfor. Her går man aldrig fejl af en rå murstensvæg i for eksempel stuen eller køkkenet.
  4. Gør det til din egen stil med humoristiske elementer.

Tænk ud af boksen og vær kreativ
Er du ikke en af de heldige ejere af en lejlighed med højt til loftet og store åbne rum, skal du ej fortvivle. Du kan stadig få New Yorker-stilen. Du kan eventuelt starte med at hænge dine gryder, potter og pander frit. Det er med til at skabe det rå og industrielle look, som minder om at stå i et originalt restaurationsmiljø, hvor man skal have tingene lige for hånden.

New Yorker-stilen er et mix af rå og minimalistiske elementer. Der kan typisk også være synlige bjælker, og det er ikke nips på hylderne og mormors gamle blomstrede lænestol, som springer i øjnene. Men det er i stedet hvidt, sort og gråt som dominerer. Så kast dig ud i det, det kan jo kun gå galt 🙂