Bolig tryghed over julen

Læsetid: 2 minutter

Julegaver, julebag og julehygge. December er en hyggelig måned.

Men over juledagene er der også mange der er bekymrede for boligens sikkerhed imens man er på julebesøg – på trods af at der, ifølge Danmarks statistik, i 2017 var det laveste antal indbrud i juledagene siden 2007.
(Du kan på Bolius her se hvor mange indbrud der er i din kommune)

 

Her er vores tips til at få lidt mere ro i sjælen, når du tager hjemmefra på julebesøg:

 

1) Timer: En timer sat til lamper rundt i hjemmet kan give en illusion af at der er nogen hjemme. Sæt dem til at tænde og slukke lamperne når du normalt ville bruge dem når du er hjemme.

 

2)  Gardiner: Diverse forsikringsselskaber råder til at holde gardinerne fratrukket da fortrukne gardiner midt om dagen kan signalere at man er ude at rejse. Men der rådes også til at holde gardiner trukket for i soveværelset.

 

3) Oprydning: Ryd ikke for godt op før du tager afsted. Rod og opvask indikerer at der kunne være nogen hjemme. Fjern blomster i vaser da de visne blomster kunne indikere at der ikke er nogen hjemme. Fest opdækning: Dæk eventuelt op til fest. Det signalerer at der er mennesker i huset.

 

4) Gennemgå hjemmet: Tjek vinduer og døre før du tager afsted.

 

5) Naboerne: Få en snak med naboer, der er hjemme over julen. Få dem til at parkere i indkørslen, få dem til at holde øje med dit hjem, tænde lamper eller hive gardiner til og fra, samt sikre at der er ryddet sne osv.

 

6) Tænd julelys udenfor: Lyskæder i træet, lys på altanen eller lys i en udendørs dekoration. Er der mulighed for spotlights med bevægelsessensorer er det en rigtig god ide.

 

7) Aflåste redskabsskure: Lås haveredskaber eller andre værktøjer, der kunne bruges til indbrud, inde.

 

8) Find nyt gemmested til værdigenstande: Soveværelset er kendt som tyvens skattekammer, da mange har deres værdigenstande i soveværelset – så som smykker, ure osv. Fjern dem herfra og find et andet gemmested. Gør det besværligt for tyvene, hvis de skulle bryde ind.

 

Test din boligs sikkerhed her

Opret en BoligAgent og spar tid over julen