Boligguide København: Her skal du bo, hvis du skal læse…

Læsetid: 5 minutter

Har du søgt ind på et studie i København til sommer, men kender du ikke så meget til byens kvarterer, når det gælder boligsøgning? Så læs med på vores guide over København her.

BoligPortal har lavet en guide over Københavns kvarterer, og hvor de ligger i forhold til udvalgte studier. På den måde kan du se, hvor i København det kan være en fordel for dig at søge bolig, hvis du gerne vil bo tæt på det sted, du skal studere. Søg bolig i København her.

Er du stærkere til bogstaver end til tal, skal du finde en bolig på Amager (2300). På Islands Brygge ligger nemlig Det Humanistiske Fakultet, der i daglig tale går under navnet KUA. Det står for Københavns Universitet Amager. Her holder sprogfagene til, men du kan også læse alt fra historie og religionsvidenskab til musikvidenskab og en masse kunst- og kulturfag.

De forskellige kvarterer, der omgiver KUA, er Islands Brygge, Sundbyerne og Amagerbro. Der er gode metroforbindelser på Amager, så du kan også sagtens klare turen fra eksempelvis Kastrup i den ene retning eller Christianshavn i den anden.

Var du god til samfundsfag i gymnasiet, og har du planer om at fortsætte den gode stime på universitetet i København, skal du finde en bolig i nærheden af Indre By. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet – i daglig tale CSS – er stedet, hvor man kan læse psykologi, økonomi, statskundskab, sociologi og antropologi. 

Fakultetet ligger på Øster Farimagsgade (postnummer 1353). Selvom du skal studere i Indre By, er vi godt klar over, at priserne i det område måske godt kan være i den SU-fjendtlige ende. Heldigvis er København ikke  stor igen, og derfor kan du snildt søge en bolig på både Østerbro (2100), Vesterbro (1500-1799) eller Nørrebro (2200) og Nordvest (2400), selvom du skal læse på CSS.

Hvis du elsker tal og facitlister eller natur og miljø og derfor har søgt ind på en naturvidenskabelig uddannelse, er der flere forskellige steder, du kan søge bolig for at komme så tæt på studiet som muligt.

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet i København er nemlig spredt ud over flere steder i byen, og derfor kan du med fordel undersøge, hvor de forskellige institutter har til huse, inden du begynder din boligsøgning. ”Hovedkvarteret” har til huse i Frederiksberg C (1870).

Har du søgt ind på noget med matematik, fødevarer eller planter og miljø, er der en god chance, for, at Frederiksberg er et godt sted at søge.

Har du søgt ind på biologi, er det på Nørrebro (2200), du skal søge.

Er der en lille kemiker gemt i dig, ligger flere af institutterne på Østerbro (2100).

Vil du gerne blive stærk på, hvad forskellen er på lovens bogstav og lovens ånd, skal du søge mod områderne i nærheden af Indre By. I hvert fald lidt endnu: Det Juridiske Fakultet, hvor Jura holder til, ligger centralt i København K (1455) på Studiestræde. Men hvis du vil fremtidssikre dig selv lidt mod længere cykelture, kan du med fordel søge bolig på Amager (2300). 

Fra begyndelsen af 2017 skal jurister, præster og humanister nemlig dele fælles tag i de nye bygninger på KUA3 på Islands Brygge. Hvis du gerne vil bo tæt på, hvor du studerer, kan du derfor passende søge ud til AmagerbroSundbyerne eller Christianshavn i den anden retning.

Alle bliver syge, også de raske. Hvis du hører til blandt dem, der har søgt ind på en uddannelse, der handler om at holde folk og dyr ved deres fulde fem, skal du søge bolig på Nørrebro (2200). Her holder Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet nemlig til.

Hvis du har søgt ind på eksempelvis en medicin-uddannelse, tandlægeskolen, Folkesundhedsvidenskab eller nogle af de forskellige dyrlæge-uddannelser, skal du se dig om i København N. Du kan også snildt søge i Nordvest-kvarteret eller Emdrup (2400), hvor lejen ofte også er lidt lavere, eller du kan kigge endnu længere ud til Brønshøj eller Husum.

Vil du gerne blive mere centralt i byen, er Østerbro (2100) også tæt på.

Har du søgt ind på Teologi i København for at blive klogere på de gamle skrifter og religioner, skal du søge centralt i byen – i hvert fald lidt endnu. Det Teologiske Fakultet ligger i et af de mest centrale steder i København K (1150); nemlig Købmagergade. Men hvis du er lidt forudseende, kan du passende søge bolig på Amager (2300).

Fra 2017 bliver Teologi sammen med Jura nemlig flyttet ud til Det Humanistiske Fakultet på Islands Brygge i spritnye bygninger. Derfor kan du, hvis du har søgt ind på Teologi, lede efter et sted at bo på Amagerbro, på Islands Brygge eller i Sundbyerne. Amager har rigtig fine metro-forbindelser, og derfor kan du også sagtens tillade dig at være mere fleksibel i din boligsøgning.

Men hvis du vil have den kortest mulige afstand fra hjem til studie, så er det i Amager, på Christianshavn og i den omegn, du med fordel kan søge.

Vil du være en business-(wo)man i dit voksenliv og derfor har søgt ind på Copenhagen Business School, skal du finde tag over hovedet på Frederiksberg (1800-2000). Her ligger de fleste af CBS’ afdelinger, herunder også hovedafdelingen på Solbjerg Plads (2000).

Frederiksberg er et stort område, og derfor er der også masser af postnumre at vælge imellem. Vil du søge en bolig til en lidt lavere leje, er der også sandsynlighed for, at du kan finde noget i både Valby (2500), Vanløse (2720) og Nordvest (2400) inden for overkommelig afstand.

Aalborg Universitet har også en afdeling i København SV, også kaldt Sydhavnen (2450). Har du søgt ind på eksempelvis teknoantropologi, en af deres kommunikationsuddannelser eller deres uddannelse i bæredygtigt design, er det i Sydhavnen, du skal lede efter et sted at bo – i hvert fald hvis du vil bo tæt på studiet.

Hovedkvarteret for AAU København ligger på A.C. Meyers Vænge, og det kan du med fordel bruge som pejlemærke. Sydhavnen ligger også tæt på både Vesterbro (1654-1635), Frederiksberg (1800-2000) og Valby (2500), så der kan du med fordel også søge bolig.

Har du en grafisk designer eller en visuel kommunikatør i maven, skal du lede efter bolig omkring Emdrup (2400). Byen, der er endestation for 6A-bussen, der kører igennem det meste af København, huser blandt andet DMJX-uddannelser i visuel kommunikation, Grafisk DesignKreativ Kommunikation og Fotografisk Kommunikation.

Har du ikke lyst til at bo i Emdrup, deler den lille by postnummer med Nordvest-kvarteret, (2400) der ikke er mere end en trilletur på cyklen fra Nørrebro (2200).

Danmarks Pædagogiske Universitet, hvor du kan læse uddannelsesvidenskab, holder til i Københavns Nordvest-kvarter (2400), mere præcist Emdrup. Det er tæt på Nørrebro (2200) i den ene retning og Gentofte (2820) og Dyssegård (2870) i den anden.

Selvom det kan virke som et stykke væk fra de lækre brokvarterer i byen, så er det ikke noget, en lille cykeltur ikke kan klare. Derfor kan du sagtens bo tættere på byen, hvis du har lyst til det – så er København heller ikke større.

Er du en af de digitalt indfødte, der drømmer i bits og data, så skal du finde bolig på Amager (2300). Her ligger IT Universitetet midt imellem KUA og DR Byen. Hvis du har søgt ind på IT Universitetet for at læse på en af deres uddannelser inden for eksempelvis Softwareudvikling og Digitale Medier og Design, kan du med fordel søge målrettet efter et sted at bo på Amager.

Den lille ø ud for København består af flere kvarterer, eksempelvis Islands Brygge, Kastrup (2770) og Sundbyerne.

Da der er så gode transportmuligheder mellem selve København og Amager, kan du også sagtens søge bolig andre steder, men på Amager vil huslejepriserne generelt set være en anelse lavere, end hvis du søger i de centrale brokvarterer.