Alternative boformer

Læsetid: 2 minutter

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det må være at bo i en husbåd eller bo i et fyrtårn? Måske drømmer du om at bo på et gods i smukke naturomgivelser. Har du et loftrum, som du drømmer om at inddrage til beboelse? Der er mange alternative boformer, se bare her.

En husbåd

Gad du godt bo på vandet med havudsigt, bølgeskvulp og frisk luft? I dag findes der husbåde, som udelukkende er bygget med henblik på at blive anvendt som boliger. Husbåde er blevet en populære boform og flere og flere benytter sig af denne flydende boform. Husbåde er i sig selv charmerende, men nogle husbåde er bare lige en tand lækrere end dem, du normalt ser. På BoligPortal støder du ind i mellem på husbåde til leje.

Et fyrtårn

Kunne du se dig selv bo i et fyrtårn? I Danmark har vi ikke så eksotiske fyrtårne, som for eksempel i USA eller Storbritannien. Men fyrtårne bliver faktisk solgt som attraktive boliger. Det er svært at forestille sig, hvordan det må være at bo i et fyrtårn. En ting er sikker, hver dag vil du have udsigt hele horisonten rundt. Det lyder ikke helt dårligt, vel? 🙂

Et gods

Store gårde og store ejendomme har eksisteret langt tilbage, men herregårdene som en særlig kategori af gårde opstod i senmiddelalderen. I århundrede var herregårdene normalt midtpunkt for et gods, et større kompleks af ejendomme. Siden 1800-tallet er både herregårde og gods blevet mere udflydende, og i dag er det faktisk lidt svært at udskille herregåde og godser fra andre ejendomme ud over deres historie. Der er noget idyllisk over at bo på et gods, fordi man med stor sandsynlighed kommer til at bo i smukke naturomgivelser.

Et tørreloft

Har du nogensinde tænkt på at inddrage et gammelt loftrum til beboelse? Der er faktisk mange københavnske lejligheder, som har tørrelofter og pulterrum, der bare står og samler støv. Det er ærgerligt, især hvis man godt kunne bruge lidt ekstra plads. Udover at du får mere plads, får du også en lejlighed, der er helt unik ved at være i to etager. Der er særlige krav til loftrummet som man skal være opmærksom på, hvis tørreloftet skal kunne inddrages til beboelse.

tørreloft