6 almindelige indretningsfejl, der er nemme at undgå

Læsetid: 4 minutter

At skulle indrette din nye lejlighed og gøre den personlig, er noget du helt sikkert ser frem til. Men, men, men…

Det er måske ikke altid sådan lige til at få netop dét resultat, du have forestillet dig. Mange begår nemlig helt basale indretningsfejl – og ofte helt uden at vide det.

Måske tænker du, efter at have vurderet det færdige resultat, at det alligevel ikke føles helt rigtigt eller ser ud, som du havde forestillet dig. Måske er det fordi, også du er kommet til at lave nogle af de disse klassiske indretningsfejl.

Så læg hammeren og penslen, snup en kop kaffe og se vores forslag til en bedre indretning. Måske du så får det resultat, som du have håbet på – og måske endda mere til.

  1. Hæng dine billeder i den rigtige højde

Rigtige mange begår den fejl at hænge deres billeder alt for højt op på væggen. Denne fejl er meget nem at komme til at lave, da vi ofte hænger vores billeder op stående, og derfor er det i stående højde, de kommer til at hænge – men det er jo egentlig siddende, du ser dem.

I langt de fleste tilfælde vil den korrekte højde for ophængning af billeder være med midten af dit billede placeret 145 centimeter over gulvet.

Den simple formel for at få den perfekt højde på dine billeder er altså: 145 centimeter + den halv højde af dit billede – afstanden fra sømmet til toppen af billedet. For eksempel, hvis dit billede er 50 centimeter højt og sømmet skal være 3 centimeter nede, er formelen: (145 + 25 – 3) centimeter = 167 centimeter. Det vil sige, at dit søm skal hamres i væggen 167 centimeter over gulvet.

Ikke-navngivet

  1. Hæng dine billeder i samme højde

Dem som hænger deres billeder for højt, hænger også ofte deres billeder i forskellige højder – et er måske 170 centimeter over gulvet, et andet 120. For at få det optimale ud af dine billeder og mindst støj i rummet, kan det være en god ide at hænge dine billeder i samme højde.

Der er to muligheder: enten kan du vælge at hænge alle billeder op, så centrum af billederne er 145 centimeter over gulvet, eller forsøge at hænge alle billederen op i samme højde. Altså så toppen af billederne er i samme højde i hele rummet.

Men selvfølgelig er der altid undtagelser – hvis du har et helt perfekt spot til dit billede, så brug det. Det er også med til at gøre din lejlighed mere personlig og unik.

  1. Størrelsen på dit tæppe

Mange vælger at købe små tæpper til deres bolig, også selvom et stort tæppe faktisk vil gøre, at rummet ser større ud. For at få den bedste effekt fra tæppet, bør det fylde omkring 75 % af rummet og være ca. 20 centimeter ud fra væggen.

Ikke-navngivet

Dit gulvtæppe skal optimalt set fylde omkring 75 procent af gulvarealet.

  1. Placeringen af tæppet

Det kan både være dyrt og svært at finde et tæppe, som passer lige præcis til dit rum. Derfor kan små tæpper være den eneste mulighed. Men vær opmærksom på placeringen af dine tæpper, for hvis placeringen er forkert, kan det komme til at se forkert ud i rummet.

Derfor er det vigtig, at de møbler du vælger at placere på tæppet, kan være inde for tæppet. Det duer ikke, hvis halvdelen af sofaen stikker udenfor tæppet.

  1. Make it fit

Søg for at størrelsen på dine møbler passer til størrelsen på rummet. Alt for mange mennesker vælger at købe møbler, som ikke passer i størrelsen til rummet. Det gør, at rummet virker lille og smalt.

Det også vigtigt ikke at fylde dit rum op med for meget, det giver samme effekt som for store møbler. Det kan være en god idé at starte med at købe de vigtigste ting, og derefter vurdere om rummet kan rumme mere. Du kan altid fylde mere ind i rummet, hvis der er plads.

  1. Lys rummet op!

Et godt og behageligt lys kan live dit rum op og gøre det mere hyggeligt. Rigtig mange udnytter ikke de muligheder, som lyset har og kan give rummet.

En god tommelfingerregel er, at du bør have tre lyskilder i hvert af dine rum. Det vil give den bedste effekt. For eksempel kan du have to lamper over dit spisebord og en standerlampe i et af hjørnerne.

Vi håber, du kan bruge nogle af disse tips i din indretning. God fornøjelse med det.