5 tips til billig studiebolig

Læsetid: 3 minutter

Leder du efter en studiebolig der ikke efterlader dig med røde tal på kontoen, når huslejen er betalt, skal du læse med nedenfor. Her giver vi dig nemlig 5 gode råd til at finde en billig studiebolig. 

Find studiebolig her 

Gå på kompromis med beliggenhed

Det er let at komme til at tænke, at det eneste der rigtigt duer, er en stor lejlighed i centrum af de store studiebyer. Helt derinde hvor kaffebaren ved siden af serverer byens bedste kaffe og indkøbsmuligheder ligger lige rundt om hjørnet. Det lyder altså ret perfekt, men kunne det ikke også være dejligt faktisk at have råd til den der gode kop kaffe? Jo længere du bevæger dig væk fra centrum, des billigere bliver huslejen, og så skader en cykeltur jo heller aldrig. Tænk på alt det andet du får råd til ved at gå på kompromis med for eksempel beliggenhed.

Bo småt

Kan du ikke slippe drømmen om at bo midt i den pulserende storby, kan det være en god idé at kigge efter de helt små boliger og værelser. Du kommer alligevel ikke til at være så meget hjemme, når du først får travlt med studiet og dine nye venner. Så længe der er plads til en seng, et skrivebord og dit tøj, skal du nok klare dig.

Flyt sammen med en ven

Det her råd handler i virkeligheden ikke kun om en billig husleje. Det ér rart at have en at dele huslejen, varmeforbrug og internetregningerne med, men det er altså også rart at have en god ven at komme hjem til efter en lang dag på studiet. Det er det her og det her to gode bevis på.

Overvej bofællesskab eller kollektiv

Drømmer du om mere luft i økonomien, kan det faktisk være en god idé at overveje et bofællesskab eller kollektiv. Det er selvfølgelig et stort plus, at du kommer til at dele huslejen med andre, men I mange kollektiver har man også et fælles madbudget. Du vil opleve at sidstnævnte også vil kunne mærkes på kontoen.

Og ja, det lyder lidt 70’er-agtigt, men det behøver det ikke at være. Bofællesskaber og kollektiver kan være mange ting, og der skal nok være et der passer til dit temperament og sociale behov.

Læs også: Sådan får du styr på økonomien

Hent BoligPortals app

Du er desværre ikke alene med drømmen om en billig studiebolig, og derfor kan det være en god idé at tænke lidt smart. Hvis du henter BoligPortals app, kan du skrive dig op til at få pushnotifikationer, når der bliver lagt nye boliger op med SU-venlig husleje. På den måde kan du være den første der får besked, og derved også den første der tager kontakt til udlejeren.

GooglePlay     App Store

Her til slut er der ikke så meget andet at sige end god fornøjelse med din boligsøgning. Vi er sikre på, at du nok skal ende op med en billig studiebolig.