Udlejning af hus

Vil du udleje et hus, som du enten ejer eller lejer? Vi kan hjælpe dig gennem hele processen, så det bliver så smertefrit som muligt. Hvis du allerede har styr på det hele, så er næste step blot at oprette en boligannonce helt gratis her:

Udlejning af hus som privat eller professionel

Hos BoligPortal kan du nemt og bekvemt finde seriøse lejere til dit hus. Vi har flere tusinde unikke besøgende hver måned, hvorfor vi er Danmarks største markedsplads for lejeboliger. Det bedste af det hele er, at det er helt gratis for dig at oprette en boligannonce til dit hus hos BoligPortal, og med vores tilpassede søgekriterier kan du hurtigt komme i kontakt med lige netop den type lejer, som du søger.

Det er også muligt at leje dit hus ud i en tidsbegrænset periode, hvis du kun ønsker at udleje huset midlertidigt. Ligesom du også sagtens blot kan udleje et værelse, og selv blive boende i huset.

Hvis du har flere huse, som du ønsker at leje ud, kan du blive oprettet som professionel udlejer hos BoligPortal. Dette er stadig gratis, og du vil få den rådgivning, du har behov for som professionel udlejer.

Råd og regler om udlejning af hus

Vi har samlet de vigtigste råd og regler om udlejning af hus, som vi anbefaler at læse, inden du går i gang med udlejningen af dit hus. BoligPortal har mere end 20 års erfaring med udlejning af boliger, og vi gør det til vores fornemmeste opgave, at sørge for at udlejningen af dit hus eller dine huse foregår sikkert og trygt.

Hvordan udlejer du et hus?

Hos BoligPortal kan du udleje et eller flere huse gratis. Alt du skal gøre, er at oprette en boligannonce, som skal indeholde følgende: Adresse, boligtype, månedlige husleje, aconto, depositum, forudbetalt husleje, samlet pris på indflytningen, indflytningsdato, billeder af huset, beskrivelse af huset, og hvad du forventer af en lejer.

Hvordan finder du den rette lejer til dit hus?

Hos BoligPortal har vi seriøse lejere, som vi løbende opfordrer til at lave grundige beskrivelser af hvem de er, og hvad de søger. Så du som privat udlejer af et hus nemt kan danne dig et indtryk af lejeren.

 

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du skriver lidt om, hvad du ønsker af en lejer, så du bliver kontaktet af de rigtige. Det øger dine chancer for hurtigt at finde den rigtige lejer til huset, hvis du skriver en god lejeboligannonce.

Hvordan laver du en lejekontrakt, når du skal udleje et hus?

Selvom det ikke er et lovkrav, bør du altid lave en lejekontrakt i forbindelse med udlejning af hus. Dette sikrer både dine og lejers rettigheder, og kan spare dig for mange misforståelser og konflikter.

 

En lejekontrakt kan være et svært dokument at udforme. Derfor har BoligPortal lavet en digital lejekontrakt-skabelon, der er sikker, overskuelig og juridisk korrekt. Du kan finde lejekontrakten lige her.

Hvordan fastsætter du huslejen på huset?

Huslejen for et hus skal fastsættes efter det lejedes værdi. Det betyder altså, at det skal svare til, hvad lignende huse er sat til. Du kan enten selv undersøge dette eller få professionel hjælp af huslejenævnet. De kan lave en forhåndsgodkendelse for 500 kr.

 

Når du sætter huslejen, skal du også huske at indregne forbrug af vand, varme og el, også kaldt aconto.

Bør du opkræve depositum og forudbetalt leje, når du udlejer et hus?

Depositum og forudbetalt leje er en sikkerhed for dig, hvis lejer pludselig vil fraflytte huset. Forudbetalt leje hjælper dig i tilfælde af, at lejer ikke betaler den månedlige husleje, hvilket gør at du kan trække beløbet fra den forudbetalte husleje. Depositum kan derudover hjælpe med at dække eventuelle udgifter til istandsættelse.

Vil du leje dit hus ud i en tidsbegrænset eller tidsubegrænset periode?

Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser om hvorvidt huset skal udlejes i en tidsbegrænset periode eller ej. I sidste ende kan dette blive afgørende for dine rettigheder i forhold til opsigelse af lejer.

Skal du betale skat, når du udlejer et hus?

Du skal betale skat af de lejeindtægter du har, når du udlejer et hus. Hvis det drejer sig om en periode på under 12 måneder, skal du læse om skattereglerne her, hvor du skal tage stilling til, om du vil vælge bundfradrag eller regnskabsmæssigt fradrag. Hvis der er tale om helårsudlejning, skal du derimod læse om skattereglerne her.

Kan du udleje et hus under salg?

Du kan godt udleje dit hus under salg, men det er vigtigt, at du laver en tidsbegrænset lejekontrakt, da køber vil overtage den gældende lejeaftale.

 

Hvis du lejer dit hus ud i en tidsbegrænset periode, så vil lejeren blot skulle flytte ud, når lejeperioden slutter. Men hvis du derimod lejer dit hus ud tidsubegrænset, så vil den nye køber kunne opsige lejer med 1 års opsigelsesperiode.

Vi håber, at du er blevet klogere på alt inden for udlejning af hus, og at du nu er klar til at oprette en boligannonce på BoligPortal.