5 tips til at spare på vandregningen

Har du en svaghed for lange og varme brusebade, og sker det lidt for ofte? Nogle gange kan det være tiltrængt efter en lang dag, men det er både en pengesluger og skidt for miljøet. Vi giver dig her fem gode råd til, hvordan du sparer på vandet.

1. Bliv hurtigmester i brusebad

Brusebade er et af de steder, hvor vi er storforbrugere. Derfor er der store besvarelser, hvis du holder badet kort og for eksempel slukker for vandet, når du sæber dig ind. Bliv hurtigmester i brusebad og undgå de dyre dråber. Hvis du er 10 minutter under bruseren, har du i hvert fald brugt 100 liter vand. Halvér tiden du bruger i badet, og brug kun fem minutter derinde. Vidste du godt, at der bruges 80-100 liter vand til et karbad? Så hvis du ejer et karbad, kan det være en fordel at droppe karbadet til hverdag.

2. Stands løbende vand

Der er penge at spare, hvis du får standset en løbende vandhane eller toilet. Der kan spares 500 kr. ved at reparere en dryppende hane og næsten 7000 kr. pr. år for en, der løber med en tynd stråle. Sluk også vandet, når du børster tænder – det er altså en nem vane at få indarbejdet! Så hvad venter du på?

3. Fyld maskinen op!

Forsøg altid at vaske fulde maskiner, både når det gælder vaskemaskinen og opvaskermaskinen. Vælg også gerne de kortere programmer, der bruger mindre vand. Mange opvaskemaskiner har også et indbygget program, der er mere skånsomt for miljøet end de andre. 

4. Sæt en vandbegrænser på hanen

Er du en af dem, som bruger rigtig meget vand? Så kan det være en god idé at sætte en vandbegrænser på hanen. Vandbegrænsere nedsætter nemlig gennemstrømningen af vand i hanen. Det kan spare dig for ca. 900 kr. pr. år på dit vandforbrug. Dette afhænger selvfølgelig af, hvor mange der bor i husstanden..

5. Tjek din måler

Det vil være en motivation, hvis du med jævne mellemrum kan glæde dig over besparelserne. Hvis ikke du allerede har en måler, så få den installeret. På den måde kan du ofte tjekke måleren og være opmærksom på at holde dit vandforbrug nede.

Der er mange penge at spare i faste udgifter. Vi anbefaler derfor, at du også læser, hvordan man sparer på varmeregningen. Alternativt kan du læse vores 10 tips til at spare på strømmen.