Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig 2020: Tjek din husleje

Gennemsnitlig husleje

Er du blevet optaget på drømmestudiet og skal i den forbindelse finde en lejebolig i din nye studieby? Skal du udleje en lejebolig eller et værelse til din kommende roomie?

BoligPortal har lavet en opgørelse på gennemsnitlig husleje i Danmarks 10 største byer. Læs med i artiklen her og få overblik over de gennemsnitlige kvadratmeterpriser.

København har højest kvadratmeterpris, og Aarhus følger trop

København er Danmarks største by, hvilket afspejler sig i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København, som ligger på 183 kr. for en 1-værelses lejlighed. Populære byer giver typisk højere kvadratmeterpris, og Aarhus følger også godt med med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 135 kr. for en 1-værelses lejlighed.

Dog er mange indbyggere ikke nødvendigvis lig med højere gennemsnitlig husleje. F.eks. har Danmarks 10. største by, Roskilde, højere kvadratmeterpris end Danmarks 8. største by, Horsens. I Roskilde er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed 124 kr., mens den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed i Horsens er helt nede på 90 kr. om måneden.

Det er vigtigt at se gennemsnittet som en tendens på boligmarkedet,” fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. ”Mange faktorer spiller ind, når en husleje skal fastsættes – bl.a. hvornår boligen er bygget, hvilken kommune den ligger i, og hvilken stand boligen er i. En afgørende faktor er selvfølgelig også efterspørgslen.” 

Randers har den laveste gennemsnitlige kvadratmeterpris

Danmarks 6. største by, Randers, er den billigste at bo i med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 76 kr. for en 1-værelses lejlighed. Skal du studere eller arbejde i Aarhus, men vil gerne bo billigt, så kan du derfor med fordel bosætte dig i Randers og pendle til dit studie eller arbejde, da Randers ligger tæt på Aarhus.

Hos BoligPortal vil vi gerne gøre unge og nye studerende opmærksomme på de muligheder, der ligger i søge lejeboliger i udkanten af centrum, lidt uden for byen eller at flytte sammen med andre. Det øger chancen for at finde en lejebolig, og samtidig kan det også mærkes på pengepungen, da det ofte er billigere at bo uden for byen.” siger adm. direktør for BoligPortal, Anders Hyldborg.

Tjek din leje ud fra gennemsnitlige kvadratmeterpriser i landets største byer

Det er altid et godt udgangspunkt at se, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris er for samme type bolig i samme område, når huslejen skal fastsættes, eller du skal vurdere, hvor meget du vil betale i husleje for din næste lejebolig.

BoligPortal har lavet statistikker, der viser gennemsnitlige kvadratmeterpriser for 1- til 4-værelses lejligheder i Danmarks 10 største byer udbudt på BoligPortal i perioden januar-maj 2020.Tallene er baseret på annoncer på BoligPortal, og det er også et godt sted at kigge, hvis du skal fastsætte husleje eller tjekke din leje, da du kan filtrere på postnummer, boligtype og antal værelser.

Du kan bruge disse gennemsnitlige kvadratmeterpriser til at overveje, hvor du skal bosætte dig, så du kan spare penge på husleje. Derudover kan de gennemsnitlige kvadratmeterpriser også bruges til at tjekke din leje for at se, hvordan du skal fastsætte huslejen, eller om du betaler for meget for din lejebolig.

Klik dig videre herunder og se de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for 1- til 4-værelses lejligheder i de 10 største byer.

Gennemsnitlig kvadratmeterpris København

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i København - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Aarhus

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Aarhus - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Odense

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Odense - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Aalborg

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Aalborg - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Esbjerg

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Esbjerg - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Randers

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Randers - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Kolding

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Kolding - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Horsens

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Horsens - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Vejle

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Vejle - BoligPortal

Gennemsnitlig kvadratmeterpris Roskilde

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejebolig i Roskilde - BoligPortal