Flytter du til Aarhus for at studere?

Flyt til Aarhus

Ligesom mange andre skal du måske til at søge ind på et studie i en ny by. Måske kender du ikke rigtigt til byen du skal læse i, og spørgsmål som: “Skal jeg bo tæt på mit uddannelsessted?”, “Hvor bor mine medstuderende henne?” og “Kan det betale sig for mig at flytte længere væk fra studiestedet for at spare penge?” begynder måske at dukke op.

Forhåbentlig kan denne guide være med til at give dig et overblik over, hvor i Aarhus du med fordel kan søge bolig, hvis du ønsker at bo så tæt på din uddannelse som muligt.

AU – Aarhus Universitet fakulteter

Det dejlige ved Aarhus Universitet er, at de fleste fakulteter er samlet i nærheden af hinanden. Det gør også boligsøgningen lidt nemmere

Fakultetet Health – Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vil du gerne beskæftige dig med menneskers helbred, sundhed og velvære? Og synes du, at det er lidt sejt, at gå rundt i de hvide kitler? Så har du helt sikkert søgt ind på én af uddannelserne under Health fakultetet.

Fakultetet holder til ved Vennelystparken, så her vil det være nemt for dig, hvis du fandt bolig omkring Øgaderne, Aarhus C (8000) eller omkring Trøjborg (8200). Hvis du vil længere væk fra centrum, og bo tæt på natur og vandet, så er Risskov (8240) et godt sted at finde bolig.

Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences

Fakultet Natural Sciences og Technical Sciences finder du samme sted, ikke langt fra Fakultet Health.

Så skal du f.eks. studere:

 • Agrobiologi
 • Bio-, computer-, kemi-, eller elektroteknologi
 • Biologi
 • Matematik
 • Datalogi eller
 • Molekylærbiologi

Så skal du finde bolig omkring den nordlige del af Aarhus C (8000) eller ud mod Aarhus Nord (8200).

Faculty of Art

Arts er fakultetet for de humanistiske, pædagogiske og teologiske uddannelser. Fakultetet dækker alt fra sprog og kultur til IT og kommunikation, til religions- og uddannelsesvidenskab og er dermed hjemsted for landets bredeste udvalg af uddannelser inden for det humanistiske, pædagogiske og teologiske område. Find en lejebolig tæt på ved at søge efter boliger i Aarhus C (8000), Aarhus N (8200) eller Aarhus V (8210).

Nobelparken

Er du mere til bogstaver og skrifter, frem for tal og facitlister? Så skal du nok finde en bolig tæt på Nobelparken. Her holder uddannelser som sprogfagene, teologi, nordisk og filosofi nemlig til.

Nobelparken er beliggende på kanten mellem Aarhus Nord (8200) og Aarhus C (8000), så her vil være et godt sted at finde dit næste hjem.

IT-byen Katrinebjerg

Skal du læse Journalistik, Informationsvidenskab, Medievidenskab, eller måske Digital design? Så hører du hjemme i IT-byen Katrinebjerg. Her vil det være en fordel at finde bolig i den nordlige del af Aarhus (8200) eller omkring Aarhus V (8210).

Moca – Moesgaard Campus

Er du interesseret i at studere, hvorfor folk tænker og handler som de gør, eller måde mere interesseret i tidligere menneskers aktivitet, og fund fra fortiden? Så skal du muligvis studere noget inden for antropolog, arkæolog eller middelalder- og renæssancearkæologi.

Du finder Moesgaard Campus i Højbjerg, så det nemmeste vil være at finde en bolig i den sydlige del af Aarhus, omkring Højbjerg/Skåde området (8270). Hvis du synes det er langt væk fra alt, kan du også finde en søge efter bolig omkring Viby (8260) eller Frederiksbjerg, Aarhus C (8000). Her har du også gode forbindelser med den offentlige transport.

Aarhus BSS

Har du søgt ind på erhvervsøkonomi, jura, psykologi, statskundskab, eller andre uddannelser inden for business og samfundsvidenskab? Så kan du med fordel, finde din næste bolig omkring:

 • Fuglebakken, Aarhus V (8210)
 • Den nordøstlige del Åbyhøj (8230), som ikke er mere end en lille trilletur på cyklen væk fra Aarhus BSS.
 • Du kan også finde din næste bolig i Aarhus C (8000), hvor du er tæt på alt. Dog er huslejepriserne i centrum højere, i forhold til de andre områder i byen.

VIA University College

Vil du gerne have med andre mennesker at gøre, og har derfor søgt ind på uddannelser under sundhed og omsorg og pædagogik og læring? Eller er du mere business-typen? Så har du muligvis søgt ind på VIA University College.

VIA er fordelt på forskellige adresser i byen, så det vil være en god idé at tjekke op på, hvor du skal studere.

Skal du f.eks. studere:

 • Bioanalytiker
 • Sygeplejerske
 • Fysioterapeut
 • Ergoterapeut
 • Ernæring og sundhedsuddannelsen

Så kunne det være en fordel for dig at finde en bolig omkring Skejby, Aarhus N (8200). Synes du Skejby er lidt for langt væk fra det hele, kan du søge bolig i hele den nordlige del af Aarhus. Så er du nemlig placeret mellem bylivet og studiet.

Hvis du skal studere diakoni og socialpædagogisk, kristendom, kultur eller kommunikation, skal du finde bolig i den modsatte ende af byen, mere præcist Højbjerg (8270). Skal du derimod studere:

 • Administration
 • Bygningskonstruktør
 • Lærer eller pædagog
 • Design og business
 • Socialrådgiver

Så skal du søge ind mod midtbyen omkring Ceresbyen, Aarhuc C (8000). Du kan også finde bolig omkring den vestlige del af Aarhus eller omkring Åbyhøj (8230), hvor huslejen oftest er mere SU-venlig. Her er der også gode forbindelser ind mod byen, både på cyklen og med den offentlige transport.

Arkitektskolen

Er du interesseret i at have indflydelse på vores fysiske omgivelser, og har du ikke noget imod en hel dag med tegnebrættet? Så har du sikkert søgt ind på Arkitektskolen i Aarhus.

Arkitektskolen er beliggende ved Nørreport i Aarhus C, og områderne omkring er yderst attraktive at finde bolig i. Det vil være en fordel for dig, hvis du fandt dit næste hjem i Aarhus C. Dog er der nogle områder, som er tættere på studiet end andre. Du kan fx finde bolig i:

EAAA – Erhvervsakademi Aarhus

Har du søgt ind på en af de praksisnære videregående uddannelser, der kombinerer teori og praksis? Så skal du finde din lejebolig omkring Viby, hvor Erhvervsakademiet hører til.

De forskellige områder du kan finde bolig I er:

Held og lykke med studiet og boligsøgningen!

Har du endnu ikke oprettet en boligagent? Så kan du gøre det helt gratis lige her: