Tilbage

Hvem er din udlejer?


Når du indgår en skriftlig lejekontrakt, fremgår udlejer med navn og adresse. Hvis udlejer er en privat person, kan du evt. tjekke ejerforholdet omkring boligen ved at slå boligens adresse op på ois.dk. Ellers kan du tjekke om udlejers navn fremgår af dørskilt, på postkassen eller lignende.

Ved fremleje af en lejebolig kan det være en god idé at sikre dig at den nuværende lejer har ret til at fremleje boligen til dig, f.eks. ved at bede om udlejers telefonnummer eller at udlejer også underskriver fremlejekontrakten mellem dig og den nuværende lejer.

Udlejningsfirma / administrationsselskab / ejendomsmægler
Er udlejer en virksomhed – udlejningsfirma, administrationsselskab, mægler eller advokat – kan du indhente oplysninger om virksomheden på internettet, enten ved at søge på firmanavnet eller ved at søge på dens cvr nummer på cvr.dk. Det samme gælder for leje i boligforeninger. Mere end 1200 virksomheder bruger fast Boligportal.dk til udlejning af deres boliger. Vi er således i løbende kontakt med dem og kender til deres virksomhed.

I enkelte tilfælde kan professionelle udlejere vælge at udleje en bolig via en erhvervslejekontrakt. Dette betyder at du som lejer skal angive en cvr-registreret virksomhed som lejer på lejekontrakten, som efterfølgende fremlejer lejemålet til dig. Din ret som lejer er altså betinget af at virksomheden, der er angivet som lejer, fortsat har interesse i at leje boligen og videreleje den til dig. En erhvervslejeaftale er ikke omfattet af den almindelige Lejelov men derimod af Erhvervslejeloven. Det er derfor en god idé at du sikrer dig dine rettigheder som lejer, inden du underskriver lejekontrakten.

Almene boligforeninger
Det almene boligområde er reguleret ved lov fra Folketinget. Udlejning via almene boligforeninger er således omfattet af den almene boliglovgivning, som i høj grad matcher den almindelige (private) lejelov. Der er dog forskel på at leje hos en privat udlejer / privat firma og hos en boligforening.

For at bo til leje i en boligforening, skal man være medlem af denne forening. Som udgangspunkt tildeles ledige boliger til de medlemmer, der står på venteliste. Er der ikke nogen på ventelisten, der matcher lejemålet, kan boligforeningen vælge at annoncere lejemålet overfor øvrige boligsøgende. Det er dog stadig en betingelse, at man indmelder sig i boligforeningen i forbindelse med indgåelse af lejeaftale.

Almene boligforeninger opkræver et indskud ved indflytning. Dette indskud svarer til det depositum, der opkræves ved privat udlejning, dvs. det anvendes til evt. istandsættelse ved fraflytning jf. lejers forpligtelser i den indgåede lejeaftale, og det resterende beløb tilbagebetales ved fraflytning.

Udlejere på Boligportal.dk
Boligportal.dk samarbejder med en lang række professionelle udlejere – private virksomheder og boligforeninger – som løbende annoncerer deres ledige lejemål på Boligportal.dk. Derudover anvendes Boligportal.dk af mange private udlejere, der skal udleje eller fremleje en enkelt eller få boliger.

Alle udlejere og lejemål valideres af Boligportal.dk, inden lejemålene annonceres. Skulle du opleve problemer med en bestemt udlejer, er du velkommen til at kontakte Boligportal.dk, så vi kan følge op på den pågældende annonce/udlejer.Tilbage

Ansvarsfraskrivelse
Oplysningerne på disse sider skal tages som indledende orientering vedrørende boligudlejning. Informationerne er indhentet fra diverse myndigheder og øvrige instanser i juni 2010. Boligportal.dk fraskriver sig ethvert ansvar for eventuelle fejl, mangler eller fortolkninger af oplysningerne, herunder også juridisk og økonomisk ansvar for evt. følger af udlejning ud fra de angivne oplysninger.
Ønsker du adgang til de nyeste UdlejeAnnoncer?
Hvis du ønsker adgang til kontaktoplysningerne på alle annoncer på Boligportal.dk, skal du have en findBoligPakke. Med findBoligPakken får du bl.a. også din egen SøgeAnnonce og en E-mailService, som er tilpasset præcist til din boligsøgning
Søg bolig
Gratis
Læs mere om
findBoligPakke
Hjælp