Boligudlejning på BoligPortal

Leder du efter et simpelt værktøj til din boligudlejning? Vi hjælper dig med at få et hurtigt overblik over potentielle lejere til din bolig, uanset om du skal udleje en bolig i én af de store byer som København, Aarhus, Odense eller Aalborg, eller om den er i en mindre dansk by. Vi kan både hjælpe, hvis du har et tomt værelse, en hel lejlighed, eller hvis du lever af at udleje boliger.

 

Med en gratis udlejeannonce på BoligPortal kan du nemt og bekvemt søge efter nye lejere til din udlejningsbolig. Vi har flere hundrede tusinde unikke besøgende hver måned, og vi er uden sammenligning Danmarks største markedsplads for lejeboliger. Blandt de mange boligsøgende fra hele landet der bruger BoligPortal, er der gode muligheder for at finde din nye lejer, især i store byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg. Som udlejer kan du bruge BoligPortal til at udleje alt fra værelser, deleboliger og lejligheder til villaer og andelsboliger.

 

BoligPortal gør boligudlejning let som en leg for dig. På vores hjemmeside finder du flere funktioner, som er med til at gøre det nemt at leje din bolig ud. Ved hjælp af en række søgekriterier kan du hurtigt komme i kontakt med lige netop den eller de boligsøgende der matcher dine ønsker til en lejer.

 

Med vores beskedsystem er det desuden nemt for dig at holde styr på dine korrespondancer med de boligsøgende.
Hvis du ønsker at udlejere flere boliger, kan vi tilbyde dig at blive oprettet som professionel udlejer hos BoligPortal – ganske gratis. Vi gør det let for dig at håndtere flere boligudlejninger på én gang, og derudover får du en række fordele.

 

Er du interesseret i at oprette en udlejeannonce på BoligPortal, så klik her.

 

Udlejning af lejlighed

Leder du efter en enkel metode til udlejning af din lejlighed eller dit værelse? Vi giver dig overblikket over potentielle lejere til din bolig, uanset om det er i København, Århus, Aalborg eller Odense, eller hvis du har en bolig eller et værelse, du ønsker at fremleje i en af de mindre byer i Danmark.
Læs mere om hvordan du let udlejer din bolig i hele landet her


Fremleje af din lejebolig (egen bopæl)

Ønsker du at fremleje din lejlighed i en periode, er det vigtigt, at du på forhånd har indhentet tilladelse fra din udlejer. Det har også betydning, hvor længe du ønsker at fremleje din bolig, samt om du vil fremleje hele boligen eller blot dele af den (et eller flere værelser) Læs mere om at fremleje din bolig her, og bliv klogere på, hvordan du kan leje din bolig ud i en kortere periode.

 

Lejeperiode og opsigelse

Hvis en lejeaftale er angivet som tidsbegrænset, ophører aftalen uden opsigelse ved periodens udløb. Er lejeaftalen derimod indgået for en ubegrænset eller udefineret periode, har lejer oftest 3 måneders opsigelse, mens udlejer som udgangspunkt ikke kan opsige lejeaftalen. Læs mere. 


Fastsættelse af husleje

Ved fastsættelse af husleje er der to ting, der skal være på plads. For det første: Hvor mange lejemål er der i ejendommen? For det andet: Er lejemålet beliggende i en huslejereguleret kommune eller ej? Derudover er det afgørende, hvornår lejeaftalen er indgået. Læs mere.


Depositum og forudbetalt leje

Ved privat udlejning, herunder fremleje, opkræver de fleste udlejere ofte et beløb i depositum, der fungerer som sikkerhed og skal dække eventuel istandsættelse af lejemålet, når lejeren eller fremlejeren er flyttet ud igen. Derudover kan der også opkræves et beløb i forudbetalt leje til at dække huslejen i opsigelsesperioden. Læs mere.


Boliger under salg

Vil du fremleje din bolig, imens den er til salg, er det vigtigt at overveje, hvordan huslejen fastsættes, og hvorvidt du har mulighed for at opsige din lejer, når du har solgt boligen. Læs mere.


Skatteregler ved udlejning af boliger

Når du udlejer din bolig, skal lejeindtægten – altså de penge, du tjener på at leje din bolig ud – opgives til SKAT. Det gælder også, selvom du kun udlejer en del af boligen eller kun periodevis udlejer boligen. Der er forskellige skatteregler og fradragsmuligheder, alt efter om der er tale om en ejer- eller en lejebolig. Læs mere.

 

Udfærdigelse af lejekontrakt

Når du er blevet enig med en lejer om at indgå en lejeaftale, skal der som oftest laves en skriftlig lejekontrakt, der bekræfter aftalen. Læs mere


Opret gratis en udlejeannonce for dit ledige lejemål.

 

Ansvarsfraskrivelse
Oplysningerne på disse sider skal betragtes som generel orientering vedrørende boligudlejning. Informationerne er indhentet fra diverse myndigheder og øvrige instanser i juni 2010 og opdateret i januar 2017. BoligPortal fraskriver sig ethvert ansvar for eventuelle fejl, mangler eller fortolkninger af oplysningerne, herunder også juridisk og økonomisk ansvar for eventuelle følger af udlejning ud fra de angivne oplysninger.