Skal du udleje din bolig, eventuelt som fremleje eller mens du har boligen under salg, kan du på disse sider finde hjælp til blandt andet husleje, lejeperiode, skatteregler ved udlejning samt udfærdigelse af en lejekontrakt.

 

Udlej din bolig

 

Boligudlejning

Hvad skal jeg være opmærksom på ved udlejning eller fremleje af min bolig?

 

Udlejning af lejlighed

Hvordan udlejer du din lejlighed på BoligPortal?

 

Fremleje af din lejebolig (egen bopæl)

Hvem er ansvarlig for lejemålet ved fremleje af min lejebolig? Kan jeg fremleje dele af min lejebolig? For hvor længe kan jeg fremleje min lejebolig?

 

Lejeperiode og opsigelse

Hvordan fastsætter jeg lejeperioden? Kan jeg som udlejer opsige lejeaftalen, når lejeaftalens tidsperiode er ubegrænset? Ophører en tidsbegrænset lejeaftale automatisk?

 

Fastsættelse af husleje

Hvordan fastsætter jeg huslejen? Kan jeg hæve huslejen?

 

Depositum og forudbetalt husleje

Hvor meget må jeg kræve i depositum? Hvor meget må jeg kræve i forudbetalt husleje? Hvad dækker depositum og forudbetalt husleje?

 

Udlejning af boliger under salg

Kan jeg opsige lejer ved salg af min bolig? Hvordan fastsætter jeg lejeperioden?

 

Skatteregler ved udlejning af boliger

Hvor meget skal jeg betale i skat af lejeindtægten? Hvad er fradragsmulighederne? Er beskatningen af lejeindtægten forskellig for lejeboliger og ejerboliger?

 

Udfærdigelse af lejekontrakt

Hvad skal en lejekontrakt indeholde? Findes der en standard lejekontrakt? Hvad er mine og lejers rettigheder i forbindelse med udlejning?

 

Ansvarsfraskrivelse
Oplysningerne på disse sider skal tages som indledende orientering vedrørende boligudlejning. Informationerne er indhentet fra diverse myndigheder og øvrige instanser i juni 2010. BoligPortal fraskriver sig ethvert ansvar for eventuelle fejl, mangler eller fortolkninger af oplysningerne, herunder også juridisk og økonomisk ansvar for eventuelle følger af udlejning ud fra de angivne oplysninger.