Hvad er en andelsbolig?

En andelsbolig er en del af en andelsboligforening. Som andelshaver i en andelsboligforening får du brugsret til en andelsbolig, og du indgår samtidig i et forpligtende fællesskab.

Som andelshaver betaler du hver måned til driften af foreningens ejendom (fællesudgifter) og til finansieringen af foreningens ejendom (husleje eller boligydelse).

 

Hvordan adskiller en andelsbolig sig fra ejer- og lejebolig?

I modsætning til en ejerbolig, ejer du altså ikke din andelsbolig fuldstændigt, men du har brugsret til den som en del af det delvise ejerskab af andelsboligforeningen.

En andelsbolig adskiller sig også fra en lejebolig, da du som lejer ikke ejer noget, hverken helt eller delvist. Til gengæld har du heller ikke de forpligtelser, der knytter sig til en andelsbolig, eller de udgifter der hører med til ejerskabet af en bolig.

 

Hvor kan jeg finde en andelsbolig?

Næsten en tredjedel af Danmarks 4-5000 andelsboligforeninger ligger i hovedstadsområdet, og især på Frederiksberg er der mange andelsboligforeninger. Udover København findes der mange andelsboliger i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

 

Hvorfor vælge andelsbolig?

At bo i en andelsbolig er for mange blevet et populært valg, fordi lånemulighederne gør det relativt billigt at bo i andelsbolig – dermed er det et godt alternativ til en ejerbolig.

 

Mere info om andelsboliger:

Generelt om andelsboliger

Guide til køb af andelsbolig

Salg af andelsbolig